20. veebruar 1996 kell 22:00

EVEA pank pakub tuluhoiuse võimalust

EVEA panga infoosakonna juhataja Gennadi Grambergi sõnul hakkab tuluhoius toimima tähtajalise hoiuse põhimõtte järgi. Kuna tuluhoiuselt makstakse intresse iga kuu, on intressimäär täht-ajalise hoiuse omast madalam, lisas Gramberg. EVEA panga tähtajalise hoiuse intress jääb aastase deposiidi puhul vahemikku 11,5--12%.

Tuluhoiuselt saadavad intressid on võimalik kliendi soovil paigutada säästuhoiusele või jooksvale kontole, rääkis Gramberg. Sellega suurenevad deposiidil olevad summad, mis võimaldab teenida lisaintresse, selgitas ta.

Sarnast teenust pakub näiteks ka Tallinna Pank elatushoiusena. Elatushoiuse tähtaeg on kuus kuud kuni aasta ja aastane intress üheksa protsenti.

Gennadi Grambergi sõnul on EVEA panga kaudu võimalik raha paigutada ?veitsi panka Coutts & Co, kes on välja pakkunud investeerimisprogrammid. Need kujutavad endast investeerimist aktsiatesse, võlakirjadesse, deposiitidesse ja välisvaluutatehingutesse.

?veitsi panka saab investeerida vaid EVEA panga kliendikonto kaudu, see aga eeldab vähemalt 100 000 krooni kandmist oma kontole.

Kuna tegemist on suhteliselt suurte summadega, kontrollib EVEA pank Grambergi sõnul enne konto avamist raha päritolu, et välistada selle seotus illegaalse tegevusega.

Panga infoosakonna juhataja sõnutsi pakub EVEA pank alates järgmisest kuust ka kahesuguseid uusi tähtajalisi hoiuseid -- poolteise- ja kaheaastasi. Uutel deposiithoiustel on intressimäärad pool protsenti kõrgemad.

Poolteiseaastastel hoiustel ulatub intressimäär kuni 12,25 protsendini ja kaheaastastel 13 protsendini aastas.

Hetkel kuum