1. aprill 1996 kell 22:00

Aprillinali tekitas väikest segadust

Nagu tänasest lehest näha, on 1. aprill möödunud siiski jälgijätmata ja kõik vähem või rohkem õnnestunud naljad unustatud.

Üks raha- ja väärtpaberituru lehekülgedel asunud aprillinali vajab siinkohal ehk väikest kommentaari. Loomulikult ei ole tõsi, et edaspidi kaubeldakse Hansapanga aktsiatega vaid Helsingi börsil. Fakti absurdsusest hoolimata sai meie toimetus päris mitu telefonikõnet, milles päriti fakti tõepärasuse kohta.

Mida selline tagasiside meile näitas? Usun, et sellise fakti paikapidamatus oli selge kõigile väärtpaberiturgu ja selle toimimise reegleid tundvatele inimesetele. Ma ei taha sellega öelda, et iga inimene peaks niipalju väärtpaberitest teadma. Otse vastupidi. See andis meie toimetusele kinnitust, et aegajalt ilmuvad väärtpaberituru algtõdesid ja selle käitumismehhanisme puudutavad kirjutised on vajalikud ning me kavatseme neid jätkata. Samuti oleme heameelega nõus vastama kõigile teie küsimustele. Seega, kui midagi jääb ebaselgeks, siis helistage, sest teinekord võib tõesti olla tegemist meiepoolse eksitusega.

Igal juhul on raha- ja väärtpaberilehekülgede toimetajad tänulikud igasuguse tagasiside eest.

Hetkel kuum