9. mai 1996 kell 22:00

Automüük läks käima

Võrreldes eelmiste kuudega müüdi aprillis Eestis peaaegu poolteist korda enam autosid -- omi müügiandmeid regulaarselt avaldava 22 autofirma müüdud tavapärase 350 asemel jõuti seekord üle 500 auto.

Turuliider Toyota kasvatas edu veelgi, sajast jäi puudu vaid üks auto. Peakonkurent Ford jõudis 61 autoni.

Kahe suure järel toimus esiviisikus huvitavaid ümberpaigutusi. Kolmandaks tõusis eelmistel kuudel 13. olnud Peugeot, viiendaks esikümne lõpus pendeldanud Honda. Kumbki firma pole varem nii kõrgele jõudnud.

?koda püsib, nagu ka Toyota, Ford ja Nissan stabiilselt esikuuikus. Ka Mitsubishit müüval ja seeläbi aprilliski Eesti edukaimaks automüüjaks osutunud Eesti Helkama Autol on põhjust rahul olla eelkõige ?kodade müügiga, sest mullusest graafikust ollakse uhkelt ees. Eelmistel kuudel kolmas olnud Nissan on aga pisut tagasi andnud.

Opelil võib olukorra huvitavamaks teha seni peamiselt Pärnus tegutsenud Ascar, kes samuti Tallinna tulekul. Opeli juures tuleb arvestada, et see autotootja ei paku kaubikuid, mis konkurentide tulemusi parandavad.

Hetkel kuum