13. mai 1996 kell 22:00

Telefoniinfo pakkujad otsivad lahendust

Täna lükatakse poolte palvel edasi Kuuma Liini ASi ja ASi Eesti Telefon vahel alanud kohtuvaidlus, sest mõlemad firmad üritavad leida kohtuvälist lahendust.

Tallinna linnakohtule esitatud hagiavalduses taotleb Kuuma Liini AS, et Eesti Telefon täidaks valitsuse ja nimetatud firma asutajate vahel sõlmitud lepingus fikseeritud nõuet mitte takistada telefoniabonentide numbribaasi avalikustamist. Kuuma Liini ASi direktor Jaanus Allik sõnas, et jutt on põhiliselt eraklientuuri telefoninumbritest, mida Eesti Telefon ei ole seni suvatsenud neile avalikustada.

Eesti Telefoni pressiesindaja Kaja Tampere ütles, et eraklientuuri numbribaasi pole Kuuma Liini ASile müüdud, renditud või muidu kasutada antud põhjusel, et andmebaas kajastab telefoninumbrite omanikke, mitte nende tegelikke kasutajaid.

Tampere avaldas samas lootust, et Eesti Telefon ja Kuuma Liini AS suudavad jõuda kohtuvälise lahendini, sest Eesti Telemedia varasem ainuõigus nende andmebaasi kasutamisele tühistati 1995. aasta novembris. ÄP

Hetkel kuum