4. juuni 1996 kell 22:00

Peterburil uus linnapea

Vladimir Jakovlev kogus 47,5% ja Anatoli Sobt?ak 45,8% häältest. Kokku osales hääletamisel 45% hääleõiguslikest kodanikest.

Jakovlev on 51aastane ehitusinsener, kes varem juhtis üht ehitus- ja remondifirmat. Enne valimisi töötas ta aselinnapeana ning valimistest osa võtta otsustas ta alles viimasel hetkel.

Jakovlev nimetab end praktikuks ning valimiskampaanias arvustas ta teravalt juuraprofessorist teoreetiku Sobt?aki tegevust linnapeana. Uues ametis on Vladimir Jakovlev lubanud esmalt parandada linna sotsiaalhooldust ning meelitada Peterburi rohkem välisinvesteerijaid.

Venemaa juhtivaid reformipoliitikuid Jegor Gaidar on väitnud, et Jakovlev ohustab demokratiseerimisprotsessi. Jakovlev on selle väite kummutanud ning lubanud toetada Boriss Jeltsinit ja tema reformipoliitikat. DI

Hetkel kuum