• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  AS Inreko Laevad saab välisreise edasi teha

  AS Inreko Laevad peadirektori asetäitja Alar Mikenberg ütles, et Inreko Laevad on teine firma endises NSV Liidus, kes sellise sertifikaadi saab. Esimene oli Mikenbergi sõnul Eesti Merelaevandus, kes sai selle tänavu aprillis.
  Mikenbergi ütlusel on ohutu juhtimise sertifikaat veidi nõrgem kui kvaliteedisertifikaat ISO 9002, kuid põhimõtteliselt sama.
  Euroopa Liidu transpordiministrite otsuse kohaselt peavad Euroopas liikuvad reisilaevad olema sertifitseeritud hiljemalt käesoleva aasta 1. juulil. Mikenberg ütles, et need Euroopa laevafirmad, kellel selleks ajaks ohutu juhtimise sertifikaati pole, ei tohi sooritada rahvusvahelisi reise. Tema sõnul peavad hiljem sertifitseeritud saama ka kaubalaevad ja tankerid.
  Eestis reisilaevandusega tegelevatel firmadel on ohutu juhtimise sertifikaat juba olemas, ütles Mikenberg. Tema sõnul on teisiti aga ülejäänud Balti riikidega ning Vene Föderatsiooni laevadega. Mikenbergi sõnul lõpetab alates 1. juulist kurseerimise mitu Vene suuremat reisilaeva.
  Mikenbergi sõnul hakati sertifikaadiks ettevalmistusi tegema juba eelmise aasta mais.
  Mikenbergi ütlusel tehakse sertifikaadi taotlemisel koostööd klassifikatsiooniühinguga, milleks on Eesti puhul Vene Föderatsiooni mereregister. Kõigepealt tuleb registrile esitada dokumendid, mis kirjeldavad firma juhtimist ning siis saab esitada taotluse välisauditi läbiviimiseks.
  Mikenbergi sõnul kestis neil sõltumatu välisaudit ligi neli kuud.
  Sertifikaadi taotlemine läks Inrekole maksma ligi miljon krooni.
  Sertifikaadi väljastab Vene Föderatsiooni mereregistri Peterburi register, kuna Eesti veeteede amet delegeeris õiguse, mida ta ise polnud suuteline täitma, rahvusvaheliselt tunnustatud klassifikatsiooniühingule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.