10. juuni 1996 kell 22:00

Ekspedeerimisteenust pakkuvate firmade arv Eestis

Eesti ekspedeerijate assotsiatsiooni andmetel tegeleb Eestis ekspedeerimisega hirmuäratavalt palju ettevõtteid -- 169. Ettevõtteregistri andmetel on enda põhitegevusalana ekspedeerimist deklareerinud 44 firmat. Nendest suuremateks tegijateks võib Eesti turul pidada 20 firmat.

Tundub, et kõik on olukorraga ekspedeerimisturul rahul, mitmekesine valik on soodne kliendile ja ka suurtel ekspedeerijatel ei ole väikeüritajatele midagi pahaks panna, kuid ei. Kohverkontoriga mobiiltelefoni abil asju ajavad ekspedeerijad on pinnuks silmas autovedajatele. Väikeekspedeerijad vahendavad tööd just üksikvedajatele, keda suuremad autovedajad tihedas kokurentsis madalate hindade tõttu ei salli.

Nn kohverkontoriga ekspedeerijad tekitavad vedajatele ka ebameeldivaid üllatusi, jättes aeg ajalt vedude eest tasumata. Tihti satub vedaja eufooriasse saades tellimuse mõnelt kõlava lääne nimega ekspedeerimisfirmalt. Lähemal taustuuringul võib selguda, et firma juht on küll hollandlane, kuid tegemist on siiski vene kapitalil põhineva firmaga, kust on vähe lootust raha tagasi saada.

Hetkel kuum