• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ekspedeerimisteenust pakkuvate firmade arv Eestis

  Eesti ekspedeerijate assotsiatsiooni andmetel tegeleb Eestis ekspedeerimisega hirmuäratavalt palju ettevõtteid -- 169. Ettevõtteregistri andmetel on enda põhitegevusalana ekspedeerimist deklareerinud 44 firmat. Nendest suuremateks tegijateks võib Eesti turul pidada 20 firmat.
  Tundub, et kõik on olukorraga ekspedeerimisturul rahul, mitmekesine valik on soodne kliendile ja ka suurtel ekspedeerijatel ei ole väikeüritajatele midagi pahaks panna, kuid ei. Kohverkontoriga mobiiltelefoni abil asju ajavad ekspedeerijad on pinnuks silmas autovedajatele. Väikeekspedeerijad vahendavad tööd just üksikvedajatele, keda suuremad autovedajad tihedas kokurentsis madalate hindade tõttu ei salli.
  Nn kohverkontoriga ekspedeerijad tekitavad vedajatele ka ebameeldivaid üllatusi, jättes aeg ajalt vedude eest tasumata. Tihti satub vedaja eufooriasse saades tellimuse mõnelt kõlava lääne nimega ekspedeerimisfirmalt. Lähemal taustuuringul võib selguda, et firma juht on küll hollandlane, kuid tegemist on siiski vene kapitalil põhineva firmaga, kust on vähe lootust raha tagasi saada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.