10. juuni 1996 kell 22:00

Faksid võitlusesse kuritegevuse vastu

Örebros katsetatud meetodi kohaselt jõuab häire politseist faksi abil kiiresti kõigisse süsteemi ühendatud kauplustesse ning posti- ja pangakontoritesse.

Praegu teab kuriteo toimepanekust ning varastatud esemetest vaid piiratud ring inimesi. Infotehnoloogia võimalusi ei ole ära kasutatud. Uue süsteemiga olukord muutub, kui seatakse sisse ööpäev läbi avatud kuum faksiliin.

Kui konteinerist läheb kaduma arvutipartii või kullassepaärist viiakse minema väärisesemeid, jõuab teade sellest süsteemi ühendatud 5000 faksile tunni jooksul ning varastel on raske varastatud kaubast lahti saada.

Samuti on võimalik hoiatada abonente tegutsevate varaste eest ning edastada informatsiooni nende kasutatavatest meetoditest. Informatsioon kaupluse- ja pangaröövide kohta liiguks tunduvalt kiiremini.

Ehkki projekti sihtgrupp on eelkõige ettevõtted, võivad süsteemiga ühineda ka eraisikud, kes saavad kuumale faksiliinile jätta teate varastatud auto või muu vara kohta. Projekti idee autor on kaupmeeste ühingu turvaülem Dick Malmlund. Koostööpartneritena on projektiga liitunud kindlustusselts Trygg-Hansa, politsei ja Telia. Trygg Hansa on veendunud, et operatsioon tasub end kiiresti ära. Piisab vaid ühe konteineri ülesleidmisest, et üritusse investeeritud summad tasa teha. SD

Hetkel kuum