10. juuni 1996 kell 22:00

Kütusefirmade puistamisest

ASid EK, Estonian Transoil, Termoil, ning nüüd viimati RE Eesti Kütus -- võib avalikkuse ette ilmunud materjalidest statistikat tehes loetleda illegaalse kütuseäriga vahele jäänud firmasid. Kütusefirmade agaraks puistajaks on kütuse aktsiisimaksu alalaekumise eest rahandusministeeriumi käest «pasunasse» saanud tolliamet. Juhtumitega seoses on teksti lipsanud ka teiste kütusefirmade nimesid, Äripäeva andmetel on üheks kahltusobjektiks ka Soome kontserni Neste tegevus Eestis.

Suured Eesti firmad ise enam praktiliselt kütust maale ei too, see ostetakse sageli riiulifirmadena registreeritud maaletoojatelt, kes kohe peale kütuse maha müümist ka firma müüvad. Seega muutuvad Eesti firmad paratamatult üheks osaks illegaalse kütuse maaletoomisahelast.

Äripäev ei saa pärast taolisi juhtumeid enam tõsiselt võtta kohalike kütusemeeste pikki tiraade vajadusest võidelda illegaalse kütuse vastu.

Hetkel kuum