• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kütusefirmade puistamisest

  ASid EK, Estonian Transoil, Termoil, ning nüüd viimati RE Eesti Kütus -- võib avalikkuse ette ilmunud materjalidest statistikat tehes loetleda illegaalse kütuseäriga vahele jäänud firmasid. Kütusefirmade agaraks puistajaks on kütuse aktsiisimaksu alalaekumise eest rahandusministeeriumi käest «pasunasse» saanud tolliamet. Juhtumitega seoses on teksti lipsanud ka teiste kütusefirmade nimesid, Äripäeva andmetel on üheks kahltusobjektiks ka Soome kontserni Neste tegevus Eestis.
  Suured Eesti firmad ise enam praktiliselt kütust maale ei too, see ostetakse sageli riiulifirmadena registreeritud maaletoojatelt, kes kohe peale kütuse maha müümist ka firma müüvad. Seega muutuvad Eesti firmad paratamatult üheks osaks illegaalse kütuse maaletoomisahelast.
  Äripäev ei saa pärast taolisi juhtumeid enam tõsiselt võtta kohalike kütusemeeste pikki tiraade vajadusest võidelda illegaalse kütuse vastu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti aktsiaturg jätkas nädalat miinuses
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
Balti koondindeks Baltic Benchmark langes täna 1,92%; põhinimekirjast sulgusid plusspoolel vaid kolm aktsiat.
President saatis kollektiivlepingu seaduse riigikokku tagasi
President Kersti Kaljulaid jättis välja kuulutamata kollektiivlepingu seaduse ja saatis selle tagasi parlamenti, kuna riigipea hinnangul on parlament seadust vastu võttes rikkunud iseenda kodu- ja töökorra seadust.
President Kersti Kaljulaid jättis välja kuulutamata kollektiivlepingu seaduse ja saatis selle tagasi parlamenti, kuna riigipea hinnangul on parlament seadust vastu võttes rikkunud iseenda kodu- ja töökorra seadust.
Kulutused reisimisele läksid teises kvartalis lendu
Eesti elanikud tegid tänavu teises kvartalis 97 000 välisreisi ja 472 000 ööbimisega sisereisi. Keskmine reisikulu inimese kohta oli oluliselt suurem kui kunagi varem.
Eesti elanikud tegid tänavu teises kvartalis 97 000 välisreisi ja 472 000 ööbimisega sisereisi. Keskmine reisikulu inimese kohta oli oluliselt suurem kui kunagi varem.