• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raamatupidamisprogrammide tekkimisest

  Arvatavasti mingil hulgal raamatupidajatel on ettekujutus kaustikutel baseeruvast raamatupidamise süsteemist ja oma soovidest, mingi hulk programmeerijaid aga on veendunud selles, et näiteks FoxPro või Clipper on ääretult sobivad mistahes toiminguks. Iseenesest võttes on kumbki seltskond kindlasti toredad inimesed, aga... Raamatupidajatel tekivad projekti käigus valminut nähes uued mõtted. Oi, kas seda saab ka? Kui tore, vahest lisaks veel selle. Ning lisaks sellele oleks hea, kui saaks näha televiisori peal lennutrajektoori ja kuulda valjuhääldist ilmateadet.
  Programeerijad, nagu öeldud head inimesed, ei saa ju tunnistada, et nad mõne asjaga hakkama ei saa. Muidugi suudavad nad veidi suurema või vähema pusimisega kõik soovitu enam-vähem viisakal kujul valmis teha.
  Murelikuks muutub olukord sellest hetkest, kui hakata mõtlema, et arvatavasti on ilmateade raamatupidamisele suhteliselt vägivaldselt külge poogitud. Sellega on lisatud programmile grupp omadusi, mis kardetavasti on jäänud läbi testimata (no kuulge, ilmateade -- see on ju imelihtne; ja need paar aruannet ja laosüsteem, mille me lisasime, -- ega me sellepärast ei hakka veel raamatupidamismoodulit uuesti testima). Lõpptulemus on süsteem, mis on kõige soodsam arvatavasti programmeerijale -- ikka ja jälle tekivad ei-tea-kust pisiprobleemid, mis kuidagi ei lase kasutajal programmeerijat töötuks jätta. Kõpitsemist jätkub pikaks ajaks.
  Kõigepealt tasuks kasutajal kõrva taha panna, et kuipalju näiteks Win95't ka ei kirjutaks, kõige vigasem programm on ikkagi arvatavasti see, mis teie raamatut ja ladu peab. Vahest tekitab minu kirjatükk Eesti tarbetarkvara tootjates soovi mulle vastu vaielda ja selgeks teha, et nemad nii ei tee. Et nende tarkvara on testitud ja kasutajale, mitte menüüdele orienteeritud. Ja loomulikult ei puuduta mu üleskutse vaid raamatupidamistarkvara.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.