30. juuni 1996 kell 22:00

Advokaat süüdistab Hansapanka segadustes

Mody väitis, et DTE Metallitööde kontol Hansapangas valitsevat segadus, milles selguse saamine nõuab aega. Modyt ei rahuldanud ka Dvigateli esindaja vandeadvokaadi abi Helmut Pikmetsa esitatud Hansapanga kinnitus, et raha ikkagi on DTE Metallitööde kontole laekunud. Nimelt oli sellel kinnitusel DTE Metallitööde asemel kirjas DTE Metallist. Modyt ei rahuldanud ka Hansapanga kinnituse vormiline külg, sest tema sõnul polevat kindel, kas sellele alla kirjutanud Hansapanga töötajal oli vajalik volitus.

DTE Metallitööde ASi kohustati esmaspäevaks esitama väljavõte oma pangakontost Hansapangas.

Mäletatavasti tekitas Dvigateli raha ülekanne DTE Metallitööde kontole küsimusi juba läinud kolmapäeval toimunud kohtuistungil, kus ilmnes, et Dvigatel oli kokkulepitud 1,79 mln krooni kandnud DTE Metallitööde kontole, mida too polnud küll sulgenud, kuid ei kasutanud enam.

Esmaspäeval selgub ilmselt seegi, kas Dvigateli tootmishooned, millele võlanõude tagatisena kohtu määrusega võõrandamiskeeld pandi, vabastatakse aresti alt. Dvigateli juhatuse esimees Ülo Pärnits on väitnud, et võõrandamiskeelu tagajärjel kannab Dvigatel iga kuu ligi 2 miljonit krooni kahju.

Hetkel kuum