• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prognoosid pärast võitu

  Venemaa konstitutsiooni järgi astub valitsus pärast presidendi valimist tagasi ja parlament peab kinnitama presidendi esitatud uue peaministrikandidaadi. Jeltsin on teatanud, et ta pooldab Viktor T?ernomõrdini jätkamist peaministrina, kuid soovib muuta valitsuse koosseisu.
  Kuna parlamendi alamkojas on kommunistidel tugev positsioon, siis on peaministri kinnitamise vältimatu tingimus kokkuleppe saavutamine kommunistide ja nende liitlastega, ütles presidendi poliitiline nõunik Georgi Satarov. Jeltsin ei poolda kommunistidega koalitsioonivalitsuse moodustamist, kuid mõni kommunistide kandidaat, nt Kemerovo oblasti kuberner Aman Tulejev, ilmselt pääseb valitsusse, arvas ta.
  Venemaad varitseb majandusolukorra halvenemise ja finantskriisi oht, väidab Kremli majandusnõunik Mihhail Deljagin. Põhjusi on mitu: esiteks kasvab tõsiselt eelarve puudujääk, kuna esimesel poolaastal on jäänud laekumata tervelt 40% kavandatud maksudest ja samal ajal tuleb lisada suuri kulutusi Jeltsini valimislubaduste täitmiseks. See seab ohtu läänest saadavad laenud ja võib tõsta inflatsiooni, mis praegu on suure vaevaga alla saadud.
  Teine oht on parlamendis olevate kommunistide mõju uue valitsuse moodustamisele. Kommunistid nõuavad riigi tööstuse kaitsmist väliskonkurentsi eest ning vaestele toetuse jagamist. Siis on selgusetud Kremli uue juhtfiguuri, Aleksandr Lebedi majanduspoliitilised ambitsioonid. Lebed väidab, et 15% valijate toetus esimeses voorus annab talle õiguse sekkuda majandusse. Ta taotleb jäigemat riigi kontrolli strateegiliste toorainete üle, hindade kontrolli süvendamist ning riigist kapitali väljavoolu peatamist.
  Lootuses, et pärast Boriss Jeltsini võitu suureneb läänes huvi Vene firmade aktsiate ostmise vastu, tõusis nende hind 10--20%. Mosenergo aktsiate hind tõusis 0,97 dollarilt 1,10-le, Rostelekomi aktsiate hind 2,58 dollarilt 2,85-le.
  RTS indeks (Russian Trading System, mis hõlmab 21 juhtivat aktsiat ja langes pärast 27. juuni kõrgseisu (227,40) vahepeal 209,36-le, tõusis 5,40 võrra.
  USA president Bill Clinton nimetas Venemaa valimisi demokraatia triumfiks. USA eksperdid näevad aga suhetes Venemaaga edaspidi probleeme. Nende seas võiks mainida Venemaa suhtumist NATO laienemisse, Venemaa pürgimist lääne relvaturgudele ning Kesk-Aasia energiavaru allutamist oma kontrollile. Ja lõpuks teeb USA murelikuks Jeltsini tervis, kuna ei ole teada, mis saab, kui ta peaks muutuma töövõimetuks. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Abiks investorile: kuidas hinnata iduettevõtet?
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Iduettevõtte väärtuse määramisel pole traditsioonilised tulu-, turu- või netovara meetodid sobilikud, eri arengufaasides tuleb kasutada eri lähenemist, kirjutab PwC tehingute nõustamise juhtivkonsultant Kristjan Jalakas.
Euroopa aktsiaturgudel korralik kukkumine
Euroopa aktsiaturud langesid täna enam kui nädala madalaima tasemeni, kõige enam kukkusid tehnoloogiasektori aktsiad, sest USA riigivõlakirjade tootluse kasv jätkub, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud langesid täna enam kui nädala madalaima tasemeni, kõige enam kukkusid tehnoloogiasektori aktsiad, sest USA riigivõlakirjade tootluse kasv jätkub, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: superkondensaatorid, tuulegeneraatorid ja lennukihooldaja plaanid
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis räägib Tesla mängumaale trügiva Skeleton Technologiese ärijuht Ants Vill sellest, kuidas hammustada tükki 60 miljardi euro suurusest turust, millal võiks superkondensaatoreid arendav ettevõte jõuda kasumisse ning kui palju plaanitakse Eestis töötajaid värvata.
IMF hoiatab intressimäärade tõusu raskete mõjude eest
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Kristalina Georgieva rääkis CNN-ile antud intervjuus, et rahapoliitika karmistumisel võivad olla rasked tagajärjed riikidele, kes olid juba enne kriisi suure võlakoorma all.
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Kristalina Georgieva rääkis CNN-ile antud intervjuus, et rahapoliitika karmistumisel võivad olla rasked tagajärjed riikidele, kes olid juba enne kriisi suure võlakoorma all.