• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Merelaevandus erastamisele

  Sarnet keeldus kommentaaridest Eesti Merelaevanduse erastamise kohta, kuna pole veel langetatud lõplikku otsust erastamisviisi ega müüdavate aktsiate hulga kohta.
  Eesti Merelaevanduse erastamise kohta tehakse lõplik otsus erastamisagentuuri nõukogu istungil 7. augustil.
  Teede- ja sideminister Kalev Kukk ütles, et ministeeriumi seisukoht on, et kõige otstarbekam on Eesti Merelaevandus erastada aktsiakapitali laiendamise teel. «Selline erastamisviis toob ettevõttesse raha ning on veel mitu olulist plussi,» märkis ta.
  Kuke sõnul on Eesti Merelaevanduse erastamisel tähtis, et see viidaks läbi kiiresti. «Eestil on kurbi kogemusi, kus ettevõtted on erastamisnimekirjas olles pikaks ajaks nii-öelda õhku rippuma jäänud.
  Merelaevandus on selleks liiga hea ettevõte, et lasta tal õhus rippuda,» kommenteeris Kukk.
  Investorid pole otsest huvi ilmutanud
  Eesti Merelaevanduse peadirektori asetäitja Jaan Kalmus ei osanud tulevaste potentsiaalsete investorite kohta praegu midagi öelda. Otseselt selle mõttega ei ole keegi nende poole pöördunud, lisas ta.
  «Kuna oleme ka varem erastamisnimekirjas või perspektiivnimekirjas olnud, on meie partnerid tulevast koostööd silmas pidades huvi tundnud, kuidas protsess kulgeb,» kommenteeris Kalmus.
  Ta avaldas lootust, et ka ettevõtte esindajad kaasatakse kompanii erastamisarutelusse.
  Eesti Merelaevanduse peadirektor Toivo Ninnas on praegu puhkusel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.