• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reisimist Rootsi ja Eesti vahel takistab infonappus

  Pakosta sõnul puudub Rootsis jätkuvalt informatsioon ööbimis- ning liikumisvõimaluste kohta Eestis, samuti on paljudel küsimusi viisatingimuste kohta. Esmaspäevasel Tallinna ja Stockholmi vahelise turismi arendamise konverentsil kaaluti võimalust avada Eesti turismiinfopunkt Stockholmis.
  «Väljastatavate viisade arv on võrreldes eelmise aastaga suurenenud 40%,» märkis Pakosta. Üha rohkem antakse välja mitmekordseid viisasid, st et huvi Eesti vastu on sügavam, lisas ta.
  Kui kõigi ülejäänud rahvuste osas on Eestisse tulevate turistide arv vähenenud, siis rootslaste osas on turistide arv viimasel aastal kasvanud 7%. «Seda ei anna muidugi võrrelda veel selle turistide arvuga, mis oli enne laevakatastroofi, kuid reisijate arv pidevalt tõuseb,» kommenteeris Pakosta.
  Pakosta sõnul on märgatavalt suurenenud ärireisjate arv ning kui varem pidasid Estline'i laevadel konverentse põhiliselt rootslased, siis nüüd tõuseb ka eestlaste arv.
  Pakosta väitel moodustavad väga suure osa Eestit külastavatest turistidest väliseestlased. «Nende huvi peaks kindlasti üleval hoidma,» lausus ta.
  Esmaspäevasel turismikonverentsil leiti, et Tallinna ja Stockholmi tuleks reklaamida koos kolmandate riikide esindajatele, näiteks ameeriklastele, kuna kaugemalt tulijatele on kergem müüa tervet piirkonda koos kui ühte riiki eraldi.
  Laevafirma Estline andmetel on kaks kolmandikku reisijatest mitterootslased, st eestlased, lätlased ja venelased. Enne Estonia katastroofi oli reisijate suhe rahvuste osas vastupidine. Suurema osa reisijatest moodustasid skandinaavlased.
  Rootsi statistika kohaselt moodustavad kõige suurema osa Eestit külastavatest rootslastest inimesed, kellel on Eestiga etniline side ning kel on Eestis sugulasi.
  Teisel kohal kahe riigi vahet sõitjate hulgas on nn kruiisireisijad, kolmandal individuaalturistid ning neljandal turistid, kes tulevad spetsiaalreisile, näiteks ökoturism.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.