19. august 1996 kell 22:00

Kaubaleht muutub ajakirjaks

Erik ei soovinud nimetada vajaliku investeeringu suurust ega investoreid, kellega läbirääkimisi peetakse. «Kuna Kauabalehe aktsionäriks olev Soome firma Talentum Oy noteerib end Helsingi börsil, ei saa me avalikustada Talentumi osalusega ettevõtete aktsiatega tehtavaid tehinguid enne, kui selleks on õige aeg,» põhjendas ta kommentaarist keeldumist. «Investeeringuid vajab aga Kaubaleht juba sellepärast, et lehe alustamisest saadik pole sellesse just kuigi palju raha paigutatud,» lisas Erik. 1995. aasta lõpetas Kaubalehte väljaandev AS Media rohkem kui miljon krooni suuruse kahjumiga.

ASi Media tegevdirektor Tommy Biene ütles, et sügisel hakkab Kaubaleht ilmuma ajakirjana, kuna omanikud pidasid paremaks muuta väljaande välisilmet ning viia sisse mõningad korrektiivid lehe sisus, et leida Kaubalehele kindlam nishsh turul.

Biene ütlusel «orienteeruvalt sügisel» uue kuju saav Kaubaleht hakkab esialgse plaani kohaselt ilmuma ka tulevikus praegu kehtiva graafiku alusel, s.o iga nädala esmaspäeval.

Lähemalt ei soostunud Biene muutusi Kaubalehes kommenteerima enne, kui leht pole saanud endale ametlikult kinnitatud peatoimetajat. Peatoimetaja kompetentsi kuulub nii sisuliste muutuste tegemine kui lehe PR-tegevus, lisas Biene.

Kaubalehe senine peatoimetaja Tiina Soon lahkus väljaandest augusti alguses, et alustada tööd Eesti Ekspressi peatoimetaja kohal. Peatoimetaja kohuseid täidab Kaubalehes praegu juunis tegevtoimetaja kohale asunud Heikki Saller.

Juunist töötab nädalalehe teise tegevtoimetajana endine Järva Teataja vastutav väljaandja Urmas Glase. Samast kuust tegutseb ASi Media tegevdirektorina varem reklaamifirmas Karlson & Ko tegevjuhina töötanud Tommy Biene. Kaubalehe reklaamiosakonna uue juhina asus tööle pedagoogikaülikoolis reklaamieriala õppiv Haigo Lender.

Kaubalehte väljaandva ASi Media aktsionärid on Soome firmad Talentum Oy ja Nuovomedia Oy ning eraisikuna Mart Erik.

Hetkel kuum