• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kirjad Nigeeriast kergeusklikele

  Rootsis läkitati 1995. a kaks korda rohkem kirju kui 1994. a ning käesoleva aasta esimesel poolaastal on kirjade arv 1995. a võrreldes juba kahekordistunud.
  Nigeeria-kirja põhiskeem on lihtne -- kirjutaja väidab, et tal on raskusi suurte kapitalikoguste väljaviimisega Nigeeriast. See sageli doktori tiitliga inimene ei tundvat välismaailmas ühtegi hingelist. Seepärast kirjutabki ta tundmatule eraisikule, paludes luba kasutada tolle pangakontot. Tekitatud tüli eest lubatakse miljoneid kroone tänuraha.
  «Olen näinud kirju, kus lubatakse 30 protsenti 75 miljonist dollarist sellele, kes lubab oma pangakontot kasutada,» ütles Nigeeria-kirjadega tegelev kriminaalinspektor Niki Ekman Stockholmi politseist. «Niipea aga kui pakkumise vastuvõtnu on teatanud oma kontonumbri, hakkab keerlema hoopis teine karussell.»
  Järjest hakkab tulema väidetavalt ametlike asutuste dokumente, mis kõik nõuavad rahasumma maksmist, mis olevat vajalik rahaülekande sooritamiseks. Ja inimene maksab, lootes kulud tasa saada, kui lõpuks lubatud summa saabub. Ei tule aga muud kui järjest uusi arveid.
  Nigeeria-kirjad tulevad Lagosest, kuid vaatamata sellele, et taolise pettuse eest on Nigeerias vahistatud vähemalt 1200 inimest, ei ole kedagi veel süüdi mõistetud.
  Vähesed petetud pöörduvad ise politsei poole, kuna tunnevad ka ennast petistena -- eesmärk oli ju teenida maksuvabalt miljoneid kroone. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.