• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viamonde Ltd ootab kohtukutset

  Mõttuse sõnul on Tartu linnakohus lükanud kohtuistungi kaks korda edasi, sest Viamonde esindaja pole kohtusse ilmunud. PEPi jurist viitas tsiviilkohtupidamise seadusele, mis lubab pärast kohtukuulutuse ilmumist ajalehes Sõnumileht langetada otsust tagaselja.
  «Tagaselja oleks võinud teha otsuse juba viimasel istungil 17. mail,» lausus Mõttus. «Ma ei tea, miks linnakohtunik venitab.»
  Tartu linnakohtuniku Kaupo Hella sekretäri kinnitusel pole kohtul õnnestunud Viamonde esindajaid Moskvast kätte saada, sest firma on likvideeritud ega asu enam vanal aadressil.
  «Kohtunik ei saa tagaselja otsust teha, seda enam, kui kostja ei ole teadlik istungi ajast ega kohast,» lisas kohtusekretär. «PEP võiks ise ka initsiatiivi üles näidata ning aidata kostjat leida.»
  Viamonde ametlik esindaja Eestis Arnold Pork lubas korraldada suure skandaali, kui kohus hakkab asja arutama ilma tema osavõtuta.
  «Olen kogu aeg olnud Eestis ning seega kohtule kättesaadav,» väitis Pork. «Kohtul ei pruugi saata kirju vanal Moskva aadressil, vaid otse minule.»
  «Olen korduvalt kohtunud LMRA Holdingu pankrotihalduritega ning otsinud tulutult kompromissi PEPi uue juhtkonnaga. Ma imestan, et kohtuni pole jõudnud info, kus ma olen,» lausus Pork.
  Pork on Eesti-Vene ettevõtjate koja juhatuse esimees. Äripäev edastas eile Tartu linnakohtule ülalmainitud organisatsiooni aadressi ja telefoninumbrid.
  LMRA Holdingu pankrotimenetluse algataja Viamonde vaidlustas eelmise aasta 12. mail PEPi 13,8 miljoni kroonise eesõigusnõude, täpsemalt pandilepingus naftat puudutava osa. «PEPil pole eelisõigusnõuet,» väitis Pork. «PEP ei kontrollinud hoolega kõiki dokumente, vaid andis LMRA-le laenu, pantides Leedus asuva nafta, mille omanik polnud lepingu sõlmimise momendil LMRA, vaid Viamonde.»
  Porgi sõnul on tal täiendavaid tõendeid, mida ta tahaks ka kohtus esitada.
  Erik Mõttuse sõnul esitas PEP kohe pärast võlanõuete kaitsmise koosolekut Tartu linnakohtusse hagi, mille arutamine on venima jäänud.
  Mõttus on varem Äripäevale väitnud, et kuigi panditud naftasaadused kujutavad endast küllatki suurt summat, umbes 4 miljonit krooni, ei ole sellel praktilist tähtsust, sest naftat pankrotivara hulka ei arvatud.
  Tartu linnakohus kinnitas 6. mail LMRA Holdingu pankrotihaldurite esitatud pankrotivara jaotuse ettepaneku, mille kohaselt makstakse jaotamisele kuuluvast pankrotivarast Hansapangale 22,8 protsenti ja Ühispangale 2,3 protsenti, PEPile on broneeritud 74,9 protsenti. Võlausaldajate vahel kuulub jagamisele 6,19 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA aktsiaindeksid langesid järsult
USA suurimad aktsiaindeksid langesid teisipäeval järsult, sest Goldman Sachsi kehvad tulemused survestasid finantssektori aktsiaid ning tehnoloogiasektor jätkas võlakirjade tootluse kasvu tõttu kukkumist, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid langesid teisipäeval järsult, sest Goldman Sachsi kehvad tulemused survestasid finantssektori aktsiaid ning tehnoloogiasektor jätkas võlakirjade tootluse kasvu tõttu kukkumist, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.