8. september 1996 kell 22:00

Vahemaa keskelt tippu

Psühholoogiliselt on mõistetav, et palgagraafikut vaatavad inimesed paigutavad ennast selle tippu, jättes tähelepanuta tagumise poole. Graafiku ülemist osa kujundavad aga üksikud suuremad palgasummad. Keskmised palgad on graafikus toodud palgaskaala aritmeetilisest keskmisest siiski oluliselt väiksemad ja keskmisi pakkumisi on kõige rohkem. Kui firma juht või mõni töötaja soovib analüüsida oma firmat ja enda palka, tuleks arvestada firma suurust, käivet, kasumit, omandisuhet, regiooni ning seda, kas tegemist on areneva või väljakujunenud firmaga. Väikefirma võib arengu huvides oma töötaja üle maksta, suurfirma pakub rohkem stabiilsust ja garantiisid.

Töölepingute sõlmimisel hakatakse üha suuremat tähelepanu pöörama sellele, kui suur on töötaja sissetulek koos lisatasudega.

Hetkel kuum