• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FIM ja SEK tõusid

  Dollari tugevnemine jätkus eile umbes keskpäevani, mil kurss saavutas taseme ca 12,10 krooni. Pärastlõunal domineeris dollari tõusu pealt kasumivõtmine ja kurss suundus allapoole. USA turgude avamise ajaks võrdus dollar 1,5075 DEMi ehk 12,06 krooniga, nii nagu päev varemgi. Küllalt järsu muutuse korral on korrektsioon tavaline -- kulub aega, enne kui turul osalejad harjuvad uute numbritega. Jeeni suhtes oli dollari tõus 110,40ni.
  USD tugevnemine DEMi suhtes on õige veidi tugevdanud ka Soome marka ja Rootsi krooni. FIM tõusis 2,641 kroonilt hommikul 2,646-le õhtul. Rootsi kroon tugevnes suhteliselt rohkemgi: 1,792 kroonilt 1,801 kroonile. Siirdumist uude kvaliteeti need kasvunumbrid siiski ei tähenda. Helsingi börsil leidis eile aset üheprotsendine tagasiminek, 2102 punktini. Stockholmi börs oli päeva lõpuks samal tasemel kui hommikul, 2016 punkti.
  Rubla kurss alanes Moskva oksjonil kahe punkti võrra 5373 rublani/USD. Tänane ametlik kurss on 5364 RUR/USD. Kulla fiksing Londonis oli 383,50 USD/oz.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.