• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti turvateenuseid valitseb neli firmat

  Eesti Julgestusteenistuse ASi ESS turundusdirektori Jaanus Vihandi sõnul on firmal kokku 1919 klienti, kellest suuremad on Stockmanni kaubamaja, Kalevi kommivabrik ja kütusefirma Traffic Service. Käesoleva aasta juulis moodustati firma restruktureerimise käigus valdusfirma ESS Grupp, rääkis Vihand.
  ASi Eesti Valvekoondis käive oli esimesel poolaastal 47,15 miljonit krooni, kuukäive keskmiselt 7,8 miljonit krooni, ütles turvafirma peadirektor Jüri Tõniste. Tema sõnul on valvekoondis spetsialiseerunud tsentraliseeritud valvesüsteemidele. 80 protsenti firma teenustest moodustab keskhäiresüsteemi abil objektide valvamine.
  Valvekoondisel on kokku 6089 klienti, rääkis Tõniste. Enamik kliente on riigi- ja munitsipaalettevõtted, lisas ta.
  ASi Akropol peadirektor, endine riigikantselei direktor Erki Aavik ütles, et Akropoli käive oli esimesel poolaastal 25 miljonit krooni ja firmal on umbes 600 klienti. Akropol tegeleb põhiliselt firmade büroode turvamisega.
  ASi ESC eesmärk ei ole omada suurimat turuosa, vaid spetsialiseeruda sihtgrupile, väitis ESC omanik Jaanus Rahumägi. Tema sõnul on 90 protsenti turvafirma klientidest väliskapitalil põhinevad tööstusettevõtted. Suuremate klientidena nimetas ta ASi Elcoteq ja ASi Kunda-Nordic Tsement.
  Eesti turul tegutsevad veel väiksemad turvafirmad, nagu Eesti erakapitalil põhinevad Barracuda Turvakaitse AS, AS Tammiskilp, AS Skorpion ja Eesti Päevalehe ühele omanikule Agu Kivimägile kuuluv AS Barbaros, samuti Eesti ja Soome erakapitalil põhinev Esseci Turva AS.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.