30. september 1996 kell 22:00

Euroopa parim rahandusminister

Euroopa parimaks rahandusministriks läinud aastal tunnistas ajakiri Euromoney taanlase Mogens Lykketofti.

Trotski kikkhabemega Mogens Lykketoft on loobunud oma kunagistest revolutsioonilistest ideaalidest ning temast on saanud karmi rahapoliitika pooldaja. See on üks põhjusi, miks Taani on neid väheseid Euroopa riike, kes suudavad täita loodava Euroopa rahaliidu konvergentsinõuded.

Euromoney iseloomustab Mogens Lykketofti kui kavalat poliitilist taktikut. Kellelgi pole kahtlust, et tal on tugev positsioon Taani sotsiaaldemokraatlikus parteis. Ta on ka üks neist, kes aitasid praeguse peaministri Poul Nyrup Rasmusseni võimule.

Üha enam poliitilisi analüütikuid peab Lykketofti tegelikuks Taani peaministriks. Ise on ta ülimalt rahul oma rahandusministri tiitliga, mis annab talle vähemalt korra aastas eelarve tutvustamisel suurepärase võimaluse ajakirjandust sarjata. DI

Hetkel kuum