• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õllefestival võtab hoogu

  Õllefestivali korraldajatel on tänavu vedanud, kuna 3. oktoobrile jääv Saksa rahvuspüha on sobivalt neljapäevasel päeval, mis annab pika nädalalõpu.
  Seepärast loodavad korraldajad, et õllefestivali külastajate arv kasvab eelmise aasta 6,7 miljonilt tänavu seitsmele miljonile. Mullu joodi Münchenis tilgatumaks 5,2 miljonit liitrist õllekannu ning söödi ära 630 000 grillkana, 55 000 põrsast ja 79 härga, teatab ajaleht Frankfurter Allgemeine Zeitung.
  Tänavuse õllepeo juhatas sisse pühapäeval toimunud uhke rongkäik läbi Müncheni ja see kestab 6. oktoobrini.
  Peotraditsioonid ulatuvad aastasse 1810, mil korraldati Baieri kuninglike pulmade auks hobuste võiduajamine. Pärast seda arenes see sündmus kohaliku tähtsusega rahvapeoks.
  Hoolimata Müncheni õllefestivali suurest rahvusvahelisest kuulsusest, on seal osalejatest ainult 10 protsenti välismaalt ja teist samapalju väljastpoolt Baierit.
  Festivali ajal on Münchenis rohkesti näha või kuulda arvukaid puhkpilliokestreid, tohutu suuri õllekappasid, rahvariides ja eriti lühikestes nahkpükstes inimesi.
  Baieri liidumaa on Saksamaa suurim, kus elab 11,8 miljonit inimest, kes väga hoolsalt säilitavad oma erijooni.
  Baieris on ka oma erakond, kristlik-sotsiaalne liit (KSL), mille esimees oli pikka aega legendaarne Franz Josef Strauss ja mis praegu on valitsuskoalitsioonis kristlike demokraatidega. Näiteks rahandusminister Theo Waigel kuulub KSLi. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.