• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskvangla raamatupidaja istus korraga kahel toolil

  Keskvangla oli aktsiaseltsiga Kooskõla sõlminud lepingu, mille kohaselt arveldamine toiduainete ostmise eest toimus avansi korras. «Seega toimus erafirma krediteerimine riigieelarve vahendite arvel,» leidis riigikontrolli peakontrolör Sven Potapov.
  Vangla tegi aktsiaseltsile ettemakseid umbes 100 000 krooni ulatuses kuus. Keskvangla sõlmis ASiga Kooskõla rendilepingu, mille järgi anti firmale rendile 12 ruutmeetrit pinda hinnaga viis krooni ruutmeetri eest kuus. AS Kooskõla oli käibemaksukohustuslane, aga paljudel juhtudel polnud arvetes arvestatud käibemaksu, puudus arve number või kuupäev.
  Riigikontrolli aktis on märgitud, et Liidia Selivanova töötamist kahel kohal võib käsitleda korruptsioonivastase seaduse rikkumisena, mille kohaselt on ametiisikul keelatud olla ühtaegu esimehe, juhatuse liikme või muul ametikohal aktsiaseltsis, osaühingus või tulunduslikus eraäriühingus, mis on majanduslikes suhetes avalik-õiguslike juriidiliste isikutega, mille juhtkonda ta kuulub.
  Tallinna keskvangla direktori Raivo Allika sõnul oli Liidia Selivanova vormistatud vanglas tööle tsiviilisikuna, mitte täitevametnikuna. Seega on tema väitel juriidiliselt kõik õige, kuna vanglaga seotud erafirmas on keelatud töötada täitevametnikel.
  «Oma vabast ajast oli ta kusagil seltsis minu arusaama järgi raamatupidaja kohakaasluse alusel,» jätkas Allika. «Tema ütles, et selles firmas esimehed vahetusid ja ehkki firma oli vormistatud tema nimele, ta selles sisulist tööd ei teinud.»
  «Meil on koostöö mitmekümne erafirmaga ja mind ei huvita, kes nende taga seisavad,» väitis Allika.
  Keskvangla direktor täpsustas, et Selivanova läks augusti lõpul omal soovil vanaduspuhkusele ja sellel aastal pole vangla ASiga Kooskõla koostööd teinud.
  ASi Krediidiinfo andmetel on AS Kooskõla tegutsenud alates 1992. aastast, firma juhatuse esimees ja ainuomanik on Liidia Selivanova. Kui 1994. aastal esines firmal lühiajalisi võlgnevusi riigimaksete osas, siis sellel ja eelmisel aastal pole võlgnevusi enam olnud.
  ASi Kooskõla käive oli 1994. aastal 1,8 miljonit krooni ja kasum 22 600 krooni.
  Sotsiaalfondi juunikuiste andmete põhjal on ASi Kooskõla viis palgalist töötajat saanud palka keskmiselt 6600 krooni kuus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.