10. oktoober 1996 kell 22:00

Sirendi kiituseks

Äripäev on saanud ootamatu liitlase. Juba mitu päeva on ajalehtedes maaliitlase Arvo Sirendi avaldused, kus ta lubab juhul, kui teatud tingimusi tuleva aasta eelarves ei täideta, lahkuda koalitsioonist. Jättes kõrvale, kas maaliidu koalitsioonist lahkumine oleks hea või halb, keskenduks Sirendi nõudmistele, eriti ühele neist.

Nimelt leiab Sirendi, et kaitsekulutuste 1,44kordne kasv ja proportsioon järgmise aasta eelarves on põhjendamatult suur. Täpselt sama meelt on ka Äripäev. Ehkki need hinnangud, kuidas võiks kaitsekulutuste asemel eelarveraha kasutada, lähevad Äripäeval ja Sirendil lahku, on siiski meeldiv, et taotluste alge -- eelarveprojektis kaitsekulutuste vähendamine -- on ühine.

Kuid lisaks ka väike meeldetuletus. On ju esitatud eelarveprojekt koalitsiooni, kuhu kuulub ka maaliit, ette valmistatud. Seega ei saanud kaitsekulutuste suurendamine tulla maaliidule üllatusena. Kus olid aga Sirendi avaldusi sisaldavad artiklid siis, kui eelarve oli arutlusel koalitsioonis?

Hetkel kuum