10. oktoober 1996 kell 22:00

Tiit Vähi andis intervjuu Financial Timesile

Valitsuse pressiesindaja Maarika Saarna-Siimanni sõnul peatus Vähi intervjuus Financial Timesile eurointegratsioonil ja USA kaitseministri William Perry avaldusel NATOsse võetavate uute riikide kohta.

Vähi rõhutas, et Eesti tahab saada Euroopa Liidu täisliikmeks ja tegeleb täiel määral seadusandluse kooskõlastamise nimel Euroopa Liidu seadustega, lausus Saarna-Siimann.

Vähi ütles, et liitumine Euroopa Liiduga on hõlbus, kuna juba praegu moodustab kauplemine Euroopa Liidu riikidega kaks kolmandikku Eesti kaubavahetusest ja kaubavahetus Euroopa Liiduga assotsieerunud liikmetega kolm neljandikku Eesti väliskaubandusest, lisas Saarna-Siimann.

Tiit Vähit intervjueeris Financial Timesi Euroopa uudiste toimetaja Tom Lynch. Lynch ütles, et tema viibimine Eestis oli seotud Shoti-Eesti jalgpallimatshiga.

Lynchi sõnul ei ole intervjuu Eesti peaministriga mõeldud mingi Financial Timesi temaatilise vahelehe tarbeks, vaid sellest sünnib Eestit käsitlev artikkel. Ta kinnitas, et Eesti-teemalist vahelehte pole Financial Timesil sellel aastal plaanis välja anda.

Lynch lisas, et Financial Times niipea Eestisse oma kontorit rajada ei kavatse, kuna see pole majanduslikult põhjendatud.

Maarika Saarna-Siimanni sõnul annab Tiit Vähi välisajakirjanikele intervjuu keskmiselt korra kuus.

Hetkel kuum