13. oktoober 1996 kell 22:00

Dollar kinni 12,25-l

Tundub, et dollarit ei suuda praeguselt kursilt miski väärata. 1,53 Saksa marga (12,24 krooni) nivoo on püsinud terve eelmise nädala. Septembri jaemüügi tulemused üllatasid 0,7protsendise (uued autod +1,7%) tõusuga, ent dollar jäi 12,25 kroonile.

Skandinaavia valuutade kursside muutused olid reedel minimaalsed. Soome mark asus endiselt 2,678 krooni juures, Rootsi kroon võrdus ca 1,855 krooniga. Soome mark, mis liidetakse Euroopa valuutavahetuskursimehhanismiga ERM, ei ole rohkem tugevnenud, kui Soome Pank on korduvalt juhtintresse alandanud. Soome majanduse huvides on siduda FIM ERMiga madalamal tasemel, et edutada Soome eksporti. Teisest küljest tähendab ERMiga sidumine valuuta prestiizhi, ühtlasi kursi tõusu. Tõenäoliselt hoiavadki need kaks vastandlikku mõju praegu kurssi paigal.

Rubla kurss langes Moskvas nädalaga üheksa punkti võrra, kursini 5424 RUR/USD. Tänane ametlik kurss on 5429.

Hetkel kuum