16. oktoober 1996 kell 22:00

Preussen Elektra esindaja käis Tallinnas

Eile käis Tallinnas Saksamaa energeetikafirma Preussen Elektra rahvusvaheliste suhete osakonna juht Mario Nullmeier ning kohtus siinsete energeetikategelastega, kuid seekord Eesti Energia erastamisest ei räägitud.

Arnold Rüütli ning rahvusliku arengu ja koostöö instituudi korraldatud kohtumisel osalenud majandusministeeriumi asekantsler Arvi Hamburg teatas, et räägiti energeetikamajanduse võimalustest muutunud majandussituatsioonis. Mario Nullmeier tutvustas kohtumisel, mismoodi on need asjad korraldatud Ida-Saksamaal.

«Ma ei saa kinnitada väidet, nagu oleks Preussen Eesti Energia erastamisest huvitatud,» teatas Hamburg.

Preussen Elektra president on kunagi varem öelnud, et Eesti elektrisüsteemi privatiseerimine ei ole eesmärk omaette.

Hamburg selgitas, et Preussen on umbes kolm aastat tagasi sõlminud Eesti Energiaga raamkokkuleppe ühistööks. Ühistöö eesmärk seisnes selles, et tehakse koostööd, vahetatakse informatsiooni ja luuakse töögruppe eri tegevusvaldkondades. «Need töögrupid pole aga hästi käivitunud,» teatas Hamburg.

Eile Eestis käinud Mario Nullmeier ei soovinud oma käiku ületähtsustada ning kommentaare ta ei andnud.

Küll on aga Äripäevale teada, et paar aastat tagasi aktiivselt Eestiga suhelnud Preussen Elektra soovib soikunud suhteid uuesti elustada ja firma esindajaid on peagi taas Eestisse oodata. ÄP

Hetkel kuum