• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Primexi pankrotiotsus muutmata

  Riigikohtu tsiviilkolleegiumi liikmed allkirjastasid eile otsuse jätta muutmata Tartu ringkonnakohtu tsiviilkolleegiumi 10. mai otsus metallikaubandusega tuntuks saanud Tartu firma ASi Primex pankroti väljakuulutamiseks.
  Riigikohus ei rahuldanud Primexi kassatsioonikaebust, leides, et ringkonnakohus on õigesti asunud seisukohale, et kuna võlgnik õigel ajal Tartu maksuameti ettekirjutust ei vaidlustanud, on see jõus ja maksuameti nõue pankrotimenetluses selge. Riigikohtu arvates on põhjendatud ka apellatsioonikohtu seisukoht, et võlgniku suutmatus maksuhalduri nõudeid rahuldada ei ole ajutine.
  Tartu maksuamet esitas Primexi suhtes pankrotiavalduse septembris 1994, nõudes üle 7 mln kr riigimakse. Pankrotihaldur Anne Tammer on varem Äripäevale öelnud, et Primexi vastu on 9 võlausaldajat esitanud nõudeid 22,5 mln kr ulatuses.
  Maksuameti esindaja vandeadvokaat Aivar Pilv rõõmustas, et pikaleveninud protsess lõpuks ometi lõppes.
  Primexi esindaja vandeadvokaadi abi Helmut Pikmetsa sõnul rõõmustab vastaspool vara, sest tema väitel võib nüüd alata nõuete läbivaatamise teine voor. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.