16. oktoober 1996 kell 22:00

Primexi pankrotiotsus muutmata

Riigikohtu tsiviilkolleegiumi liikmed allkirjastasid eile otsuse jätta muutmata Tartu ringkonnakohtu tsiviilkolleegiumi 10. mai otsus metallikaubandusega tuntuks saanud Tartu firma ASi Primex pankroti väljakuulutamiseks.

Riigikohus ei rahuldanud Primexi kassatsioonikaebust, leides, et ringkonnakohus on õigesti asunud seisukohale, et kuna võlgnik õigel ajal Tartu maksuameti ettekirjutust ei vaidlustanud, on see jõus ja maksuameti nõue pankrotimenetluses selge. Riigikohtu arvates on põhjendatud ka apellatsioonikohtu seisukoht, et võlgniku suutmatus maksuhalduri nõudeid rahuldada ei ole ajutine.

Tartu maksuamet esitas Primexi suhtes pankrotiavalduse septembris 1994, nõudes üle 7 mln kr riigimakse. Pankrotihaldur Anne Tammer on varem Äripäevale öelnud, et Primexi vastu on 9 võlausaldajat esitanud nõudeid 22,5 mln kr ulatuses.

Maksuameti esindaja vandeadvokaat Aivar Pilv rõõmustas, et pikaleveninud protsess lõpuks ometi lõppes.

Primexi esindaja vandeadvokaadi abi Helmut Pikmetsa sõnul rõõmustab vastaspool vara, sest tema väitel võib nüüd alata nõuete läbivaatamise teine voor. ÄP

Hetkel kuum