20. oktoober 1996 kell 22:00

Kiitus avansiks

Kõigilt neilt, kes veel julgesid avaldada kahtlust Eesti majandusarengu edukuse üle, on nüüd relvad käest võetud. Sakslaste suurim kommertspank Deutsche Bank avaldas ülevoolavalt tunnustust Eesti majandusele ja sellele arengusuunale, mis seal seni valdav on olnud.

Kui nüüd peaks veel ketsereid leiduma, kes vastupidist väidavad, siis ainult tuleriidale on nende õige tee. Sakslaste prognoosi järgi ootab Eestit veel sel aastal 4-5protsendiline majanduskasv ning inflatsioon jääb 20 protsendi piiridesse. Kõlab ju igati sümpaatselt. Kurb on kõige selle juures teadmine, et edaspidi pöörab riik majandusele tunduvalt vähem tähelepanu ning ulatab oma abistava käe rohkem sõjaväele, kaitsepolitseile ja maksuametile. Ning seda isegi hoolimata vastasseisust, mida see äratab ettevõtlusemeelsetes inimestes. Ei mingit maksude kahanemist. Hoopis hiigellaen relvade ostmiseks. Äripäev ei suuda hästi uskuda, et Tiit Vähi kümne käsu ilusat sisu keegi ka tõemeeli ellu rakendada sooviks. Aga ehk siiski.

Hetkel kuum