• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valuutaturg rahunes

  Dollari kurss, mis oli eile hommikul 1,54 DEMi (12,32 krooni), langes päeva jooksul ca neli senti 12,28 kroonini. Valuutaturge mõjutanud Jaapani üldvalimised said läbi, dollari, jeeni ja Saksa marga intressitasemes ei oodata niipea muutusi, seega pole ka kurssides suuri muutusi ette näha.
  Soome marga ja Rootsi krooni kursid alanesid, aga ainult vaevumärgatavalt. FIM maksis eile õhtul 2,670, SEK 1,857 krooni. Pigem oli tegemist dollari kerge languse ja Saksa marga kerge tõusuga valuutaturul, mis mõjutas väiksemate valuutade kursse. HEX, mis tõusis eelmisel nädalal aasta kõrgeimale tasemele, langes eile kasumivõtmise tõttu 0,23% tagasi 2254 punktini. Hansapanga aktsia tõusis Helsingis ühe marga võrra 40 margani, mis vastas 106,80 kroonile, tehinguid oli 1900 aktsiaga. Ühispanga aktsia tõusis 0,20 marka, 8,50 margani, s.o 22,70 kroonini, tehinguid oli 4000 aktsiaga.
  Rubla kurss langes Moskva oksjonil kaks punkti 5436 RUR/USDni. Tänane ametlik kurss on 5438 RUR/USD.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.