Mõni aasta tagasi võtsid legendaarselt seakasvatajalt Aare Kalsonilt tema elutöö üle tütar Made-Britta Eensalu ja poeg Tanel Kalson.
Tartumaal tegutsevate
Vasula Farmide ja
Vasula Lihatööstuse kindel siht on laieneda kaugemale. Kümne aastaga soovivad omanikest õde ja vend Vasula tootmise kahekordistada. “Ettevõtluses tuleb pidevalt edasi liikuda. Praegugi on käigus mõned projektid, millest veel on vara rääkida,” jääb
Made-Britta Eensalu salapäraseks.
Pärast isa taandumist on perefirmas rollid kujunenud nii, et Made-Britta juhib farmide ja tapamaja tööd, vend Tanel vastutab lihatööstuse poolel ning tütre abikaasa Silver Eensalu arendab kogu Vasulas kasutatavat tehnoloogiat.
Made-Britta Eensalu peab perefirma tugitaladeks õnnelikke sigu, õnnelikku meeskonda ning pidevat arengut. Konkurentsis püsimiseks on oluline käia ajaga kaasas ehk pidevalt investeerida ja seadmeid uuendada. See omakorda eeldab tarkade inimeste palkamist, kes neid oskaksid käsitleda. Ettevõtte kasvus mängib suurt rolli just personal, räägib Eensalu. „Inimeste pidev otsimine moodustab suure osa minu tööajast,” lisas ta.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Leida Kikka: usaldan poega pimesi
Ikooniline Tartu jalatsivabrik Samelin tähistab reedel 80. juubelit suurejoonelise peoga, mis on ühtlasi uue tootmishoone avamispidu. Kastani tänaval jalavarje valmistanud ettevõte kolib Vahi tööstusparki.
Jahutootja laienemisplaan sõltub kohtuvaidluse tulemusest
Juba mitu aastat on Eesti suurima rukki- ja nisujahu tootja Tartu Milli ning tehase naabrite vahel hõõgunud tüli, mida nüüd peavad hakkama jahvatama kohtuveskid.
Tartul on aasta aega toiminud Helsingi lennuliinile juurde panna rongiliin Riia ja Vilniuseni ja ühte liini on veel oodata.
“Tartu–Helsingi lennuühendus on rohkem kui lihtsalt transport. See on elulise tähtsusega,” kinnitas Tartu linnapea
Urmas Klaas.
Michelini tärniga pärjatud Tõnis Siiguri restoranide impeeriumis end üles töötanud noore peakoka kureerimisel muutus suveterrassiga kuubik Emajõe ääres aastaringseks söögikohaks.
Enamik ettevõtteid väidab, et nad on usaldusväärsed. Aga kes seda kinnitab? Alates 2025. aastast ei pea selle eest muretsema ainult ettevõte ise – nüüd kinnitab seda ka Äripäev.