• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Juhtpartnerid Vene- ja Saksamaa

  Selle aasta seitsme esimese kuu arvestuses moodustas Leedu eksport 7,3 miljardit litti ehk 22 miljardit krooni, millest 24,4 protsenti langes Venemaa arvele. Samal ajal moodustas Leedu import 9,4 miljardit litti ehk üle 28 miljardi krooni, millest Venemaa arvele langes 29,9 protsenti ehk 2,8 miljardit litti.
  Saksamaa eksportis samal ajal Leetu kaupu 1,4 miljardi liti väärtuses ning importis Leedu kaupu umbes miljardi liti eest. Leedu ekspordist suundus Saksamaale 13,9 protsenti, kuna Leedu impordis oli Saksamaa osa 15 protsenti.
  Valgevene osakaal Leedu ekspordis ja impordis oli vastavalt 9,9 ja 2,1 protsenti ning Lätil vastavalt 8,3 ja 1,7 protsenti.
  Teised Leedu olulisemad kaubanduspartnerid on Ukraina, Suurbritannia, Poola ja Holland.
  Eesti on kaubakäibe mahu poolest üheteistkümnes Leedu kaubanduspartner.
  Leedu eksportis tänavu seitsme esimese kuuga oma kaupadest SRÜ riikidesse 45,8 protsenti ning Euroopa Liidu maadesse 34,2 protsenti.
  Sisseveetud kaupadest saabus ELi maadest 39,5 protsenti ning SRÜ riikidest 37,5 protsenti. ELTA-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.