• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Juhid ei poolda pankrotte

  Tööstusjuhid on teinud pankrotiseaduse eelnõu arutelu käigus riigikogu õiguskomisjonile ettepaneku, et pankroti saaks algatada vaid juhul, kui avalduse esitanud võlanõudja esitab nõude, mis ulatub vähemalt firma poole omakapitali suuruseni.
  Ettepaneku vastu on pankrotihaldurid, kelle seisukohast on seni iga pankrot põhjendatud.
  Pärnits väitis, et varem oli pankrotihalduri tegevus palju aktuaalsem, kuna ettevõtete bilansid olid korrast ära. Pärast äriregistrisse kandmist nõutakse firmadelt aga auditeeritud aruannet ja firma vara õigesti kajastavat bilanssi. «Kui need on tagatud, pole enam mingit pankrotimenetlust vaja, võtad bilansi kätte ja sealt on näha, kas ettevõttel on vara, et võlg ära katta,» leidis Pärnits.
  Ta viitas ka teistele võimalustele võlgade kättesaamiseks, näiteks täitevmenetluse seadustikule. «Võtame ASi Eesti Talleks juhtumi, kus RE Eesti Kütus võlanõue oli vaid 160 000 krooni,» rääkis Pärnits. «Juba üksnes Talleksi juhatuse esimehe Andres Sarri auto maksab kaks korda rohkem!» Pärnitsa sõnul oleks mujal maailmas tulnud kohtutäitur ja müünud auto maha, pool raha oleks saanud Sarri, pool oleks läinud võla katteks.
  Tartu firmal Primex on ettevõtte tulumaksu- ja käibemaksuvõlg ilma intressideta 5,1 miljonit krooni. Firma vara on teist aastat arestitud, maksuameti nõudel on algatatud firma pankrot ja sellega on seotud mitu kohtuasja.
  Primexit esindav vandeadvokaadi abi Helmut Pikmets sõnas, et kui pankroti algataja eesmärk on raha kätte saada, tasuks võlausaldajal kaaluda hagi- või täitevmenetlust. «Täitevmenetluse seadustik annab suured õigused igale võlausaldajale,» lausus Pikmets.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.