29. oktoober 1996 kell 22:00

Rootslased loovad Baltimaade poevõrku

Rootsi ärimees Folke Bergman tahab Balti riikides luua viie aastaga 50 poest koosneva võrgu Okey, mis on lahti 24 tundi ja mis pakub Skandinaavia kaupu ja lääne teeninduskultuuri. Rootsis vastab sellele 7-eleven.

Avasamm Okey võrgu loomisel on tehtud Lätis: mais avati Jelgavas esimene pood. «Me loodame klientideks saada tekkivat keskklassi, kuhu Lätis kuulub praegu umbes 15% peredest. Sellelaadseid poode seni veel ei ole ning esimesed tegevuskuud on ületanud kõik lootused,» sõnas Bergman.

Esimese poe loomisse investeeris Bergman umbes 3,7 miljonit Eesti krooni, millest osa andis Rootsi abiorganisatsioon Swedfund. Poe aastakäibeks on planeeritud ligi kümme miljonit krooni.

Järgmine Okey pood on kavas avada järgmisel kuul ning 1997. a septembriks veel kolm lisaks. Järgmise sammuna tahab rootsi ärimees ehitada Lätis oma kesklao. Kolmas faas algab järgmisel sügisel ja siis avatakse iga kuu üks Okey pood, kuni neid on Lätis kokku 15. Seejärel on kord Leedu ja Eesti käes. DI

Hetkel kuum