6. november 1996 kell 22:00

Kampadele lõpp?

Enne kohalikke valimisi teatas reformierakondlane Andres Lipstok, et igasugused valimisliidud on tegelikult populistlikult kokku klopsitud kambad.

Nüüd on majandusministri hinnangut hoolega kuulda võetud. Keskfraktsioon on riigikogu menetlusse andnud valimisseaduse muutmise eelnõu, mille kohaselt tuleks seadusest eemaldada valimisliite puudutav osa. Kui seaduseelnõu leiab riigikogus toetust, siis saavad valimistel osaleda ainult erakondade nimekirjad ning üksikkandidaadid.

Savisaarlaste ja reformistide soovi valimisliidud hävitada võib mõista, sest nii praeguse parlamendi kui viimaste kohalike valimiste ajal oleks nad konkurentidelt tublisti hääli üle löönud, kui nood oleksid julgenud oma nime all välja astuda.

Elu on aga siiski demokraatlikum kui mõned poliitikud seda tahavad näha. Kuigi valimisliidud tekitavad segadust, pole põhjust neid nurka suruda. Lihtsam on neile koha kätte näitamine jätta valijate hooleks.

Hetkel kuum