• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Trükitööstus orienteerub idaturule

  Tshernovi sõnul on idaturule minek otseselt seotud kaubanduse enamsoodustusrezhiimi kehtestamisega. Tshernov ütles, et praegu läheb ekspordiks ainult 2--3 protsenti Printalli trükitoodangust ning veidi suurem osa Kroonpressi toodangust.
  Trükitöösturite liidu tegevdirektori Olev-Mait Makk ütles, et praegu ekspordivad oma trükitoodangut vähesed Eesti trükikojad. Tema sõnul on Eesti trükitööstusel perspektiivi jõuda Venemaa, Läti ja Leedu turule. Soome müüvad toodangut need trükikojad, milles on Soome osalus.
  Tshernovi sõnul on Printalli 35miljoniline investeering uue moodsa trükimasina ostmisse ja paljude teiste trükikodade sarnased investeeringud seotud eelkõige siseturu nõudmiste rahuldamisega. Tema sõnul trükkis näiteks Eesti Loto oma miljonilise tiraazhiga väljaandeid Poolas, kuna analoogsete trükivõimaluste kohta Eestis polnud informatsiooni. Uute investeeringutega kavatsevad Eesti trükikojad Tshernovi sõnul hakata Soome firmadelt kliente üle lööma.
  Tshernovi sõnul on uute trükimasinate saabumisel võimalik rahuldada suuri ida poolt tulevaid tellimusi. Nii näiteks trükitakse praegu Soomes venekeelset ajakirja Argumentõ I Faktõ, mille tiraazh on 17 miljonit, pakkumusi on tulnud 400 000 trükiarvuga ajakirja Krestjanka trükkimiseks, rääkis ta. Tshernovi sõnul on Printalli uus 35 miljonit krooni maksev masin mõeldud ka idaturule tarvis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.