• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik loobus 40 miljoni nõudmisest

  OÜ Tartoil pankrotihaldur Villu Tragon kinnitas, et ei valitsus ega ka rahandusministeerium pole oma nõuet pankrotitoimkonnale esitanud. Tragon ei välistanud, et rahandusministeeriumile sai juba eelmisest Tartoili pankrotiprotsessist selgeks, et firma varast piisab vaid Tartu maksuameti nõude rahuldamiseks.
  Tartoili vastu esitatud nõuete kaitsmise koosolek toimub 29. novembril. Praeguse seisuga on suurim, ligi 5 miljoni kroonine nõue Tartoili vastu Tartu maksuametil. Ülejäänud nõuded moodustavad Tragoni sõnul kokku alla ühe miljoni krooni.
  Reaalset vara on Tartoilil paarisaja tuhande krooni eest, millele lisanduvad Tartoili enda nõuded teistele firmadele. Need aga ei ulatu üle ühe miljoni krooni, märkis Tragon.
  Valitsuse ja Tartoili vahel 1992. aasta suvel sõlmitud lepingu kohaselt kandis Eesti Pank Moskvas tegutsenud kütusefirma Russitsh kontole kahes jaos ühtekokku 400 miljonit rubla, mille Tartoil pidi sama aasta lõpus tagastama. Laen oli mõeldud tollal Eestis valitsenud kütusekriisi lahendamiseks.
  Tartoili toonane juhatuse esimees Kari Lamp kinnitas tollal, et Russitsh on kogu summa kätte saanud. Tartoili tegevdirektor Mart Mandel väitis aga hiljem, et tema juhitud firma pole selle raha eest kütust saanud.
  Tänavu märtsis algatas keskkriminaalpolitsei riigikontrolli taotlusel kriminaalasja kadunud 40 miljoni krooni kohta.
  Riigikontrolör Hindrek Meri ütles, et temani ei ole jõudnud mingit tagasisidet selle kohta, kas politsei on asja uurimisel mingil määral ka edasi jõudnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Idud löövad senist rekordit pika puuga
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Oliver Kruudal ei õnnestunud pankrotimenetlust Iirimaale viia
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.