19. november 1996 kell 22:00

Salutaguse rebasefarm müüdi jälle edasi

Pankrotihaldur Ivo Nurga sõnul on parim osa majandist, 1750pealine rebasefarm, hiljuti edasi müüdud ASile Rellam Fox, mille omanikuks on Tallinna linnavalitsuse ettevõtete asutamise osakonna andmeil karusloomakasvanduse endine direktor Jüri Pant.

Ka esimese farmimüügi taga selle aasta märtsis oli Jüri Pant, kes esindas tookord farmi 3,5 moljoni krooni eest ostnud OÜd Oskar. Ivo Nurga on esimese müügitehingu Rapla maakohtus vaidlustanud, kuna see kahjustas võlausaldajate huve ja on vastuolus asjaõigusseaduse rakendusseadusega. Kaebuse sisuline arutelu toimub kohtus Nurga sõnul 29. novembril.

Suuruselt teisel Eesti karusloomakasvandusel on võlgu 6 miljoni krooni eest, vara peale müüdud rebasefarmi oluliselt aga ei ole. Pankrotihaldur Ivo Nurga sõnul on praegu alles n-ö pudi-padi ja lagunema kippuvad sööklahoone ning majandikeskus, millest kummagi vastu keegi ostuhuvi pole ilmutanud. Kuna pankrotiga on seotud ka mitu teist kohtuasja, siis kuni nende lõppemiseni ei ole erilist lootust ostjaid leida, sest pole kindlust, lisas Nurga.

Salutaguse karusloomafarm pankrot kuulutati Rapla maakohtus välja 8. mail. Firma sattus võlgadesse halvasti läbi mõeldud laenupoliitika tagajärjel. Oma roll oli karusnahkade hinnalangusel maailmaturul.

Hetkel kuum