• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsisüsteemi käive oli ligi 34 mln kr

  Börsisüsteemi käive tõusis eile mitme suuremahulise tehingu toel ligi 34 mln kroonini. Sellest 24 231 817,95 kr langes börsi ja 9 557 117,4 kr börsi vabaturu arvele.
  Sarnaselt üleeilsele jätksid suurema osa aktsiate hinnad tõusu, tõusvate ja langevate väärtpaberite suhe oli 9:4. Kolme aktsia ja kahe kaubeldud Hüvitusfondi obligatsioonide seeria sulgemishind ei muutunud.
  Aktsiate hinna üldine tõus viis teist päeva järjest uuele rekordtasemel mõlemad ÄP indeksid. Üldindeks tõusis 0,47%, 347,66 punktile, ja pangasektori indeks 0,59%, 374,64 punktile.
  Ülekaalukalt suurima käibega aktsia börsil oli Hansapanga aktsia -- registreeriti 20 tehingut kogukäibega 15,16 mln kr. Suurema osa käibest andsid kaks suurtehingut, milles kummaski vahetas 108,3kroonise hinna juures omanikku 50 000 aktsiat, kokku 10,83 mln krooni suuruses summas.
  Kahe suurtehingu toel oli 5,44 mln krooniga vabaturul enimkaubeldud Saku õlletehase aktsia. Üks 50 000- ja teine 61 000aktsiane tehing sooritati mõlemad vaid mõni minut enne börsi sulgemist hinnaga 40,5 kr aktsia, kokku seega 4,5 mln kr väärtuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.