• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisinvestoritele kuulub 23% pankade aktsiatest

  Eesti pankade aktsiatest kuulub oktoobri lõpu seisuga 23 protsenti ehk 258,6 miljonit krooni välisinvestoritele.
  Oktoobris suurenes välisinvesteeringute kogumaht pankade aktsiakapitalis keskpanga andmetel 35,5 mln krooni võrra. Oktoobris suurendasid aktsiakapitali Eesti Hoiupank ja Innovatsioonipank.
  Eesti Panga infoosakonna juhataja Kaupo Pollisinski ütles, et väliskapitali osatähtsus pankade aktsiakapitalis sõltub tulevikus Eesti pankade enda atraktiivsusest ja investorite kaasamise aktiivsusest.
  Keskpank ei tee Pollisinski sõnul pankadele aktsiakapitali kuuluvuse suhtes mingeid takistusi. «Jälgime ainult olulist osalust, pangad peavad olulise osaluse keskpangas registreerima,» sõnas ta. Pollisinski ütles, et möödunud aastal suurenes pankade aktsiakapitalis välisinvesteeringute osatähtsus, kuna pangad vajasid investeeringuid kohustusliku omavahendite normatiivi täitmiseks.
  Ainsana on praegu omavahendeid alla aastavahetusel jõustuva kohustusliku 60 mln krooni normatiivi INKO Balti pangal. «Eks nad peavad midagi välja nuputama,» sõnas Pollisinski. «Piir on antud ja tähtaeg kukub 1. jaanuaril. Seejärel otsustab Eesti Panga nõukogu, mis saab edasi.»
  Pollisinski ütles, et INKO Balti pank kuulus algul vaid väliskapitalile, kuid praegu on seal palju kodumaist kapitali. Seega ei pruugi INKO Balti panga täiendav kapital tulla välisinvestorite abiga, sõnas ta. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.