25. november 1996 kell 22:00

Tamme korteri ostnud Luht töötas Tamme firmas

Jaanus Luht kinnitas, et ta oli mõnda aega tööl Hansakaubanduse ASis, mille 1994. aasta lõpus asutasid toonased linnajuhid Jaak Tamm, Ivar Lindpere ja Ago Naarits. Luht ütles, et firma tegeles vahendusega. Samas väitis ta, et tema töötamisel Hansakaubanduses ning Tammele ja Lindperele Uuel tänaval kuulunud maja ostmisel pole mingit seost.

Ivar Lindpere sõnas, et Hansakaubanduse AS lõpetas majandusliku tegevuse juba ligi aasta tagasi. Küsimusele, kas Luht töötas Hansakaubanduses, vastas Lindpere, et «mingi leping temaga vist oli». Lindpere ei soostunud majamüügist rääkima, leides, et see teema on end ammendanud.

17. detsembril jätkub Tallinna linnakohtus Jaak Tamme algatatud kohtuprotsess, milles ta taotleb, et Feliks Undusk võtaks tagasi tänavu septembris tema kohta telesaates lausutud sõnad «valetaja ja korruptant». Undusk peab teatavasti Tamme korteritehingut korruptsioonijuhtumiks.

Tamm ja Lindpere müüsid Tallinna vanalinnas Uus 13/Müürivahe 62 maja, mille nad ostsid linnalt umbes 100 000 EVP-krooni eest, tänavu jaanuaris oma endise töötaja Jaanus Luhti asutatud ASile Planiston 800 000 krooni eest. Planiston müüs selle tund aega hiljem 3,1 miljoni krooni eest Itaalia ärimehe Ernesto Preatoniga seotud Olga Klaussenile. Mõningatel andmetel oli tegelik müügihind 5 miljonit krooni.

Jaak Tamm, kellele uus linnapea Robert Lepikson kavatseb taotleda Tallinna teenetemärki, on väitnud, et tema pole mingit vaheltkasu saanud.

ASiga Planiston on seotud teinegi tehing, mis tuleb Tallinna linnakohtus arutusele eeldatavalt järgmise aasta jaanuaris. Jutt on 1995. aasta septembris 68 000 krooni eest ostetud toonase RASi Lembitu väikeelamust ja majandushoonest, mille Planiston kuu aega hiljem 1,8 miljoni krooni eest edasi müüs.

Hetkel kuum