• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vip Takso mersud lähevad Tulikale üle

  Mercedeste maaletoomisega tegeleva ASi Silberauto juht Arno Sillat rääkis, et pooleli on läbirääkimised Vip Takso kasutuses olevate sõidukite ülemineku kohta taksofirmale Tulika Rent.
  Suure tõenäosusega tehakse autode liisimise tehing sellel nädalal, lausus ASi Tulika Rent juhatuse aseesimees Priit Pulk.
  Sillat ütles, et suure tõenäosusega lõpetab Vip Takso lähiajal oma tegevuse.
  ASi Vip Takso tegevdirektor Heiki Riisna rääkis, et hetkel pole veel lõplikult selge, kas firma ikkagi lõpetab oma tegevuse. Läbirääkimised on veel pooleli, lisas ta.
  Riisna rääkis, et neile on pakutud koostööks veel teisigi võimalusi. Samas lisas ta, et kui firma ka edaspidi pärast seniste autode müüki oma tegevust jätkab, teeb ta seda ainult Mercedes-Benzidega.
  17 Mercedes-Benz 200 D liisingleppe sõlmis Silberauto otse Mercedes Benz AGga 1993. aastal kolmeks aastaks, hiljem pikendati liisinglepingut veel kolme aasta võrra. Silberauto liisis autod edasi Vip Taksole.
  Praegu käivad Sillati sõnul otsingud leidmaks panka, kes ostaks autod Silberautolt välja ning liisiks siis edasi Tulika Rendile. Sillati ütlusel peab Silberauto aga omakorda tasuma autode eest Mercedes Benz AG-le. Kas tehasele tasutakse kogu summa korraga või jupphaaval, sõltub Sillati sõnul otseselt tehase nõudmisest.
  Priit Pulk kinnitas, et autod liisitakse ühe Eesti panga kaudu, kelle nime ta ei soovinud avaldada.
  Arno Sillat rääkis, et talle teadaolevalt lähevad Vip Taksolt saadavad autod Tulika Rendile lühi- ja pikaajalise renditeenuse pakkumiseks.
  Sillati sõnul kasutavad paljud Euroopa riigid seda marki Mercedeseid taksodena. Lisaks autodele läheb ASi Tulika Rent üle ka osa autojuhte, kellest enamik on endised riigikantselei autojuhid.
  Uus auto maksab ligi pool miljonit krooni, kasutatuna keskmiselt 250 000 krooni. Arvestades seda, et müüakse 17 autot, on tehingu kogumaksumus 4,25 miljonit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.