• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Transpordikindlustus sai aktsiakapitali täis

  ETASi aktsiaemissioon oli suunatud senistele aktsionäridele.
  ETASi juhatuse esimehe Kalle Kaldjärve sõnul märgiti emissioon üle ja selle tulemusena täitis kindlustusselts 1. jaanuaril jõustuva uue vastutuskindlustusega tegelevate kindlustusseltside aktsiakapitali nõude.
  Algselt pidi ETASi aktsiakapitali laiendamises osalema ka Ühispank, kes otsustas siiski aktsionäriks saamisest loobuda.
  Ühispanka ei rahuldanud ETASi pakutud 20 protsendi suurune osalus kindlustusseltsis. Pank soovis saada vähemalt 34 protsenti ETASi aktsiatest, mis oleks neile taganud mingi kontrolli kindlustusseltsi üle.
  «Me ei soovinud oma kindlustusseltsi maha müüa,» selgitas Kalle Kaldjärv. Tema sõnul ei olnud täiendava kapitali kaasamine ETASi jaoks eriti oluline, sest senised aktsionärid, Eesti suuremad transpordiettevõtted ja mitmed eraisikud, olid aktsiakapitali laiendamisest ise huvitatud.
  Ühispanga presidendi Ain Hanschmidti kinnitusel soovib pank minna elukindlustusturule, mis on panga jaoks strateegiliselt tähtis. Pank peab praegu ETASiga läbirääkimisi, et minna koos selle kindlustusseltsiga elukindlustusse.
  Kalle Kaldjärve sõnul ei ole ETASi jaoks elukindlustusseltsi loomisel aktsiate kontrollpaki omamine oluline ja suure tõenäosusega jagunevad uue seltsi aktsiad Ühispanga ja ETASi vahel pooleks.
  Ühispank on neljast suuremast kommertspangast ainus, kellel pole oma elukindlustusseltsi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Idud löövad senist rekordit pika puuga
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Enefit Green investeerib Kirde-Eestis tuuleparki 28 miljonit
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.