20. jaanuar 1997 kell 22:00

Safrani protsess toppama jäänud

Maire Arm ütles, et Tallinna linnakohtus pole veel saanud kohtulahendit pankrotihaldurite vaidlus pandivõtjatega, kes taotlevad oma nõude kandmist eelisnõuete hulka. Eelmise aasta aprillis kõik Safrani vastu esitatud nõuded võrdsustati, millega polnud aga nõus firma, kellele Safran oli ligi 7 miljoni krooni suuruse võlasumma katteks pantinud nii kinnisvara Pae tänavas kui ka Löwenbrau restorani Lasnamäe turu ääres.

Pankrotihalduritel ei ole juba mainitud Safrani kinnisvarale pooleli oleva kohtuvaidluse tõttu ostjat õnnestunud leida.

Interpoli Eesti keskbüroo direktor Priit Kelder ütles eile, et tõenäoliselt hakkab USA kohus Sergei Belokoni väljaandmist Eestile arutama 4. veebruaril. Seni on Ühendriikide kohtuvõimud otsustamist viis korda edasi lükanud. Maire Arm tõdes, et Belokoni Eestisse saabumist ootavad ka pankrotihaldurid.

Ühtekokku on Safrani vastu esitatud üle 360 võlanõude ligi 24 mln krooni ulatuses, millest 2 miljonile esitasid pankrotihaldurid vastuväiteid.

Safrani omanike vastu algatatud kriminaalasja raames süüdistatakse Sergei Belokoni enam kui miljoni krooni ja tema venda Aleksandr Belokoni ligi 3,5 miljoni krooni väljapetmises. Nagu öeldud, tabati Sergei Belokon USAs. Aleksandr on seni redus kinnitamata andmetel Venemaal, kuhu ta väidetavalt oli suundunud Ukrainast.

Hetkel kuum