22. jaanuar 1997 kell 22:00

Sillaehitajatel ameerikalik büroo

Männikul mitme omaniku käes olnud ja mitu korda ümber ehitatud majja on AS Via Pont loonud avara, üle 300m² büroo. Varasemast pikast koridorist ja järjestikustest kabinettidest on rajatud ameerikalik büroomaastik lammutades mittekandvad vaheseinad. Tellija põhitingimus oli, et inimesi ei suletaks väikestesse kinnistesse kabinettidesse, mis takistab info liikumist. «Ära hakkas tüütama, et igaüks käis ukse vahelt vaatamas, kas olen kohal ja vaba,» räägib ASi Via Pont direktor Väino Hallikmägi. Samas soovisid töötajad eraldatust, mis võimaldaks omaette olemist ja süvenemist. Arhitekti pakutud klaasvaheseinad osutusid tellijale sobivaks lahenduseks.

Ehitustööde käigus vahetati aknad, ümber ehitati kütte- ja ventilatsioonisüsteem. 100 m² ulatuses pandi fuajeesse ja sekretäriruumi põrandaküte. «Põrandaküte annab sooja tausta ja kulutused sellele ei olegi nii suured,» toob Hallikmägi välja põrandakütte eelised. Praktilise vajadusena tingis põrandakütte panemise keskkütte radiaatorite puudumine sekretäriruumis. Ümber ehitati ka trepp, kuna vana trepi astmesamm oli ebamugav.

Sisustust valides ei soovinud tellija muretseda kallist mööblit. «Standardi või Tarmeko kvaliteet on meile piisav,» selgitab firmajuht. Standardi mööbli peale jäädigi. Juhtkonna ruumides on spoonitud, mujal laminaatmööbel.

Hetkel kuum