23. märts 1997 kell 22:00

Sadam rendib suurterminaale

ASi Tallinna Sadam arendusosakonna juhataja Avo Viil ütles, et firma soovib Muuga sadamas asuva teraviljaterminaali eraoperaatorfirmale rendile anda 25 aastaks. Väljakuulutatud konkursile oodatakse pakkumusi kuni 21. aprillini.

Viili ütlusel soovib sadam terminaali anda eelkõige firmale, kes töötab transiitkaubanduse alal.

Üksteist aastat tagasi ehitatud viljaterminaal on aastas võimeline vastu võtma 5 miljonit tonni vilja. Viili sõnul läbis terminaali rekordhulk vilja kolm aastat tagasi -- 4,7 tonni.

Tallinna Sadam kuulutas välja ka konteinerterminaalile operaatorfirma leidmise konkursi. Terminaali ehitusega on plaanis algust teha suvel ning pärast valmimist peaks terminaal Viili sõnul läbi laskma 150 000 TEU konteinerit aastas. Esialgse plaani kohaselt ehitatakse terminaal valmis mitmes etapis kahe aastaga, rääkis Viil.

Lähiajal peaks selguma, kes võidab kuivpuisteainete terminaalile operaatorfirma leidmise konkursi.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Enn Sarap lausus, et firma eesmärk on jätta infrastruktuurid enda kätte, kuid erastada võimalikult palju operaatortegevusest. Kui eelmise aasta lõpus oli erakätes 47,7 protsenti operaatortegevusest, siis praegu juba 68,5 protsenti, lisas Sarap.

Hetkel kuum