6. mai 1997 kell 22:00

Tänavune ehitusmess Rebuilding jääb viimaseks

Eesti Näituste arengudirektor Siimu Loogma ütles, et kaks peaaegu samal ajal toimuvat ehitusmessi ei saa enam edaspidi kõrvuti jätkata. «Eesti Ehitab on ilmekam ja sobivam nimi,» lausus ta.

Loogma sõnul korraldatakse Eestis aastas liiga palju ehitusmesse ja turg ei kannata neid välja. Sügisel toimuvad mööblimess ja mess Ehitusturg, kevadel messid 21. Sajandi Kodu, Eesti Ehitab ja Rebuilding.

Tänavune Rebuildingu mess ei toimu erinevalt varasematest aastatest mitte ASi Eesti Näitused paviljonides Pirital, vaid Kalevi spordikompleksis Tallinna kesklinnas. Seni Rebuildingut korraldanud ASi Expoprojekt projektijuht Reet Sink ütles, et asukohavahetus on tingitud sellest, et Kalevi kompleks on odavam ja külastajatele lähemal.

Messil on ehitusfirmade kõrval esindatud ka pangad ja kindlustusfirmad. Singi sõnul on ehitusturg jõudnud sellesse etappi, kus ehitajatel on suurem vajadus koostöö järele pankade, kindlustus- ja kinnisvarafirmade ning tellijatega.

Eelmise kuu lõpus omandas AS Eesti Näitused kõik Expoprojekti kaubamärgid. Expoprojekti juhatuse esimees Eduard Saul on öelnud, et tulevikus Expoprojekt tõenäoliselt likvideeritakse. Rebuildingu kaubamärk läheb Eesti Näituste valdusesse tänavuse messi lõppedes.

Rebuildingul osaleb 110 firmat, teiste seas ka Saksamaa, Soome, Rootsi, Poola ja Läti firmad. Näitusepinda on 2500 ruutmeetrit, messi üldpindala hõlmab 10 000 ruutmeetrit. Aasta tagasi osales Rebuildingul 300 firmat 11 riigist, messi külastas 23 000 inimest.

Hetkel kuum