• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sotsiaalmaks võib suureneda

  Reformierakonna peasekretäri Heiki Kranichi sõnul peavad valitsuskoalitsiooni erakonnad sotsiaalmaksu tõstmist kindlustusreformi lahutamatuks osaks. «Sellega püütakse mööda vaadata tõsiasjast, et Eesti pensionisüsteem vajab sisulist reformi ning mitte suurema raha ärakorjamist ja ümberjagamist riigi poolt,» rääkis Kranich.
  Riigikogu rahanduskomisjonist öeldi reedel, et viimase aasta jooksul pole ühtegi sotsiaalmaksu seaduse varianti komisjonile esitatud. Sama allikas väitis, et sotsiaalmaksu tõstmine tuleb seadustada enne riigikogu suvepuhkust, vastasel korral tekib sügisel probleeme nii ravikindlustusraha kui pensionide väljamaksmisega.
  Rahanduskomisjonist öeldu järgi tuleks selleks, et sotsiaalmaksu seadust jõutaks menetleda, see valitsusele esitada hiljemalt sel nädalal.
  Ehkki sotsiaalmaksu seadusest on ringlemas mitu eelnõu, tuleb kõne alla tõenäoliselt see, mille töövariant küll sotsiaalmaksu tõstmist ette ei näe, kuid jagab sotsiaalmaksu tööandja ja -võtja vahel. See välistab maksumaksja võimaluse tasuda ainult sotsiaalmaksu haigekassale minevat osa, jättes tasumata pensionifondi laekuva osa, nagu seda praegu tehakse.
  Jürgensoni sõnul on probleemid sotsiaalfondis tekkinud sellepärast, et Eesti majanduse areng on takerdunud ja elukalliduse tõus on ära söönud pensioni ostuvõime. «Seda tahetakse lahendada ebaeetilisel teel. Pensionärid kuuluvad ju vähese sissetulekuga inimeste kategooriasse, maksukoormuse suurenemisega kasvavad varimajanduse osatähtsus, maksupettused, elukallidus ja see mõjutab just neid kõige rohkem,» rääkis Jürgenson.
  Eestis on mitu aastat järjest olnud maksukoormus 36 protsenti. Praegu on valitsuse hinnangul tõusnud maksukoormus 37,5 protsendini, Enn Roose on nimetanud 39 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.