• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sotsiaalmaks võib suureneda

  Reformierakonna peasekretäri Heiki Kranichi sõnul peavad valitsuskoalitsiooni erakonnad sotsiaalmaksu tõstmist kindlustusreformi lahutamatuks osaks. «Sellega püütakse mööda vaadata tõsiasjast, et Eesti pensionisüsteem vajab sisulist reformi ning mitte suurema raha ärakorjamist ja ümberjagamist riigi poolt,» rääkis Kranich.
  Riigikogu rahanduskomisjonist öeldi reedel, et viimase aasta jooksul pole ühtegi sotsiaalmaksu seaduse varianti komisjonile esitatud. Sama allikas väitis, et sotsiaalmaksu tõstmine tuleb seadustada enne riigikogu suvepuhkust, vastasel korral tekib sügisel probleeme nii ravikindlustusraha kui pensionide väljamaksmisega.
  Rahanduskomisjonist öeldu järgi tuleks selleks, et sotsiaalmaksu seadust jõutaks menetleda, see valitsusele esitada hiljemalt sel nädalal.
  Ehkki sotsiaalmaksu seadusest on ringlemas mitu eelnõu, tuleb kõne alla tõenäoliselt see, mille töövariant küll sotsiaalmaksu tõstmist ette ei näe, kuid jagab sotsiaalmaksu tööandja ja -võtja vahel. See välistab maksumaksja võimaluse tasuda ainult sotsiaalmaksu haigekassale minevat osa, jättes tasumata pensionifondi laekuva osa, nagu seda praegu tehakse.
  Jürgensoni sõnul on probleemid sotsiaalfondis tekkinud sellepärast, et Eesti majanduse areng on takerdunud ja elukalliduse tõus on ära söönud pensioni ostuvõime. «Seda tahetakse lahendada ebaeetilisel teel. Pensionärid kuuluvad ju vähese sissetulekuga inimeste kategooriasse, maksukoormuse suurenemisega kasvavad varimajanduse osatähtsus, maksupettused, elukallidus ja see mõjutab just neid kõige rohkem,» rääkis Jürgenson.
  Eestis on mitu aastat järjest olnud maksukoormus 36 protsenti. Praegu on valitsuse hinnangul tõusnud maksukoormus 37,5 protsendini, Enn Roose on nimetanud 39 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Ülekaalukalt poolt: Soome hääletas NATOga liitumist
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Ühe esimese Lääne brändina Venemaal alustanud McDonald’s lahkub
Pärast laiaulatuslikku sõjalist sissetungi Ukrainasse pani McDonald's oma Venemaa tegevuse pausile, kuid otsustas nüüd sealselt turult lahkuda ja oma ärid mõnele kohalikule ettevõtjale maha müüa.
Pärast laiaulatuslikku sõjalist sissetungi Ukrainasse pani McDonald's oma Venemaa tegevuse pausile, kuid otsustas nüüd sealselt turult lahkuda ja oma ärid mõnele kohalikule ettevõtjale maha müüa.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.