• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turud ootavad Fedi otsust

  Reedene dollari langus suurendas tõenäosust, et täna toimuv USA föderaalreservide poliitikat kujundav avatud turu komitee istung otsustab siiki tõsta baasintressi 25 baaspunkti võrra 5,50 protsendini. Veel eelmisel nädalal jagunesid turutegijate prognoosid pooleks, sest majandusnäitajad, mis mõjutavad täna langetatavat otsust, olid vastuolulised. Turgude ootused avaldusid ka dollari kursimuutustes. Euroopas alustas USD 1,695 marga e 13,56 krooni tasemel. Päeva jooksul toimus dollari aeglane, aga pidev tõus. Eile õhtul maksis dollar juba 1,71 marka e 13,68 krooni.
  Soome marga kurss oli eile õhtul 2,655 krooni, Rootsi kroon maksis 1,78 krooni.
  Väärtpaberiturgude pilgud on samuti suunatud täna toimuvale istungile. Aktsiahindade tõus katkes esimesena Wall Streetil, kus toimus reedel 138,88punktine langus. Euroopa suurimal, Londoni börsil, mis üheteistkümnest viimasest kauplemispäevast üheksal lõpetas kõigi aegade kõrgeimal tasemel, langes eile 1% võrra.
  Hansapanga aktsia hinnaks jäi eile Helsingis 50,00 marka (132,75 krooni). Omanikku vahetas 4100 aktsiat. Ühispanga aktsia maksis 19,00 marka (50,45 krooni). Kauplemismahuks oli ainult 500 aktsiat.
  Venemaa aktsiaturg jätkas eile tõusu. RTS-indeks lõpetas 366,22 punktiga uuel rekordtasemel. Maaklerite sõnul tõenäoliselt tõusutrend, kuigi mitte eriti järsk, jätkub. Valdavalt tundub turg olevat veidi spekulatiivne, ehkki nii kodu- kui ka välismaiste investorite huvi on olemas. Kauplemissüsteemi käive oli eile 40,8 mln dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.