• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turud ootavad Fedi otsust

  Reedene dollari langus suurendas tõenäosust, et täna toimuv USA föderaalreservide poliitikat kujundav avatud turu komitee istung otsustab siiki tõsta baasintressi 25 baaspunkti võrra 5,50 protsendini. Veel eelmisel nädalal jagunesid turutegijate prognoosid pooleks, sest majandusnäitajad, mis mõjutavad täna langetatavat otsust, olid vastuolulised. Turgude ootused avaldusid ka dollari kursimuutustes. Euroopas alustas USD 1,695 marga e 13,56 krooni tasemel. Päeva jooksul toimus dollari aeglane, aga pidev tõus. Eile õhtul maksis dollar juba 1,71 marka e 13,68 krooni.
  Soome marga kurss oli eile õhtul 2,655 krooni, Rootsi kroon maksis 1,78 krooni.
  Väärtpaberiturgude pilgud on samuti suunatud täna toimuvale istungile. Aktsiahindade tõus katkes esimesena Wall Streetil, kus toimus reedel 138,88punktine langus. Euroopa suurimal, Londoni börsil, mis üheteistkümnest viimasest kauplemispäevast üheksal lõpetas kõigi aegade kõrgeimal tasemel, langes eile 1% võrra.
  Hansapanga aktsia hinnaks jäi eile Helsingis 50,00 marka (132,75 krooni). Omanikku vahetas 4100 aktsiat. Ühispanga aktsia maksis 19,00 marka (50,45 krooni). Kauplemismahuks oli ainult 500 aktsiat.
  Venemaa aktsiaturg jätkas eile tõusu. RTS-indeks lõpetas 366,22 punktiga uuel rekordtasemel. Maaklerite sõnul tõenäoliselt tõusutrend, kuigi mitte eriti järsk, jätkub. Valdavalt tundub turg olevat veidi spekulatiivne, ehkki nii kodu- kui ka välismaiste investorite huvi on olemas. Kauplemissüsteemi käive oli eile 40,8 mln dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.