• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  23. mai 1992

  Toimetust külastanud Kohtla-Järve põlevkivikeemia kombinaadi peadirektori Nikolai Kuta?ovi väitel on kombinaat hoogustanud importi läände, mistõttu neil konverteeritava valuutaga probleeme pole. Kogu Euroopa turg kavatsetakse vallutada odava ja kvaliteetse konserveerimisaine valmistamise projektiga.
  Kuna enamik kombinaadi toorainest tuuakse rublatsoonist, on ettevõttele kasulik, kui Eesti kroon tuleb võimalikult hilja. Kiire ja ootamatu rahareform võib kahjustada majandussuhteid Venemaaga
  Eesti Pank sulges ERA Panga, Rakvere Nordpanga, Lääne-Eesti Panga, Tartu Kommertspanga ning Tallinna, Haapsalu ja Valga Maapankade korrespondentkontod Eesti Pangas. Põhjus -- pangad pole esitanud märtsi ja aprilli bilanssi ning kulude-tulude arvestust.
  EP krediidiosakonna spetsialisti Anu Holteri kinnitusel ei mõjunud pankadele ei EP nõudmised ega isegi kontode sulgemine. Alles pärast ajakirjanduse teavitamist hakati uurima, mis aruannetest on jutt. Pr Holteri väitel piisab EP pretensioonidest pankadelt tegevuslitsentsi äravõtmiseks.
  Väliseesti ärimeeste Wellnerite perekond soovib tagasi omandiõigusi 1981. a asutatud ?okolaaditehasele Kawe, mis natsionaliseeriti 1940. a ja nimetati ümber Kaleviks. Kawe asutaja pojapoja sõnul on soov tingitud «emotsionaalsetest faktoritest» ning soovist taastada perekonnaettevõte. Perekond pole vastu, et uue Kawe osanikeks saavad ka tehase töötajad või Eesti riik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.